Cinci zile de carantină în statul Victoria, Australian Open cu ușa închisă

australian open

Premierul statului Victoria, Dan Andrews, a anunțat o carantină de cinci zile la nivel național, începând de la ora 23:59, vineri seara, până miercurea viitoare. Australian Open va continua în spatele ușilor închise.

Australian Open este pe cale să-și închidă ușile spectatorilor. În timpul unei conferințe de presă organizată vineri la ora 13:00 (4:00 în România), prim-ministrul Victoria, Dan Andrews, a anunțat închiderea pentru cinci zile de la ora 23:59. Grand Slam-ul australian va continua, prin urmare, cu ușile închise de sâmbătă și cel puțin până miercurea viitoare.

Urmează datorită cazurilor Covid-19 care au afectat un hotel de pe aeroportul din Melbourne. Incidența a trecut de la 13 la 19 cazuri pozitive. Toate au fost printre primele cazuri de contact. „Trebuie să presupunem că sunt mai multe”, spune Dan Andrews, care indică faptul că este varianta britanică a virusului, mult mai contagioasă și, prin urmare, mult mai dificil de controlat. „Dacă așteptăm să fim siguri că există mai multe cazuri pozitive, va fi prea târziu și vom fi limitați până la vaccin, care va dura câteva luni”, adaugă el.

Citeste si:  Încă 3 cazuri COVID-19 legate de sosirile la Australian Open

Acest „nivel 4” de izolare permite ieșirile doar din patru motive: efectuarea unor comisioane esențiale, muncă esențială sau educație autorizată, îngrijire și exerciții fizice două ore pe zi. Măștile sunt acum obligatorii peste tot, adunările private și publice interzise, ​​inclusiv cele religioase. Școlile vor fi închise, la fel și cluburile sportive, private și publice, înmormântările limitate la 10 persoane și nunțile interzise. Australian Open, care putea găzdui până la 30.000 de spectatori pe zi de luni, va continua cu ușile închise, a anunțat Dan Andrews. Directorul turneului Craig Tiley este așteptat să susțină o conferință de presă azi mai târziu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*