Chelsea confirmă o afacere de 4,9 miliarde de euro pentru preluarea lui Todd Boehly

Un grup condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, va achiziționa Chelsea pentru 4,93 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari), a anunțat clubul londonez sâmbătă dimineață, „Vânzarea ar trebui să fie finalizată la sfârșitul lunii mai”.

Consorțiul condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, va achiziționa Chelsea într-o ofertă pentru 4,25 miliarde de lire sterline (4,93 miliarde de euro), a anunțat clubul londonez, confirmând informațiile apărute la Telegraph.

„Vânzarea este de așteptat să fie finalizată la sfârșitul lunii mai, sub rezerva obținerii tuturor aprobărilor de reglementare necesare”, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă dimineața. Seful lui Chelsea, rusul Roman Abramovici, a scos clubul la vanzare in martie cu cateva zile inainte de a se confrunta cu sanctiunile britanice ca urmare a invaziei Rusiei asupra Ucrainei lansata pe 24 februarie.

Citeste si:  Dominic Thiem a fost testat pozitiv la Covid-19 la revenire

El a insistat că nu va solicita înapoi niciun împrumut luat de club pe parcursul domniei sale de 19 ani și că toate veniturile din vânzare vor merge către victimele războiului. „Intențiile domnului Abramovici cu privire la donarea veniturilor din vânzarea Chelsea către organizații de caritate nu s-au schimbat”, a asigurat joi un purtător de cuvânt.

Grupul de cumpărători este alcătuit, pe lângă domnul Boehly, din Mark Walter, coproprietar cu acesta al Dodgers, miliardarul elvețian Hansjoerg Wyss și compania americană de investiții Clearlake Capital. Noii proprietari s-au angajat să investească încă 1,75 miliarde de lire sterline în numele clubului, se arată în comunicat.