Cele mai ciudate sporturi din lume

sporturi ciudate

Competițiile sportive datează încă din cele mai vechi timpuri. Oamenii foloseau sportul pentru a se relaxa, încă din anul 3000 î. Hr. Primele Jocuri Olimpice datează din 760 î. Hr. Însă nimic din ceea ce știm acum nu se practica în acele vremuri.

În decursul anilor, sporturile s-au perfecționat, au apărut reguli noi adaptate la nivelul de trai și epoca existentă. Tehnologia a influențat foarte mult competițiile sportive. Știm că fotbalul a apărut în China, în secolul al III-lea, î. Hr, însă în Europa a ajuns în secolul al XII-lea, în Anglia.

Golful s-a născut în Scoția, în anii 1500, iar de atunci și până în prezent a evoluat, transformat și adaptat la prezent. Cu toții suntem familiarizați cu cele mai populare sporturi, însă în lume există și alte sporturi mai puțin cunoscute. Mai jos o să vă prezentăm câteva dintre cele mai ciudate sporturi.

Competiția de somn

Competiția de somn a luat naștere în 1998, în Statele Unite. Se poate practica în orice condiție, important să existe un pat. Nu prea a prins la public pentru că oricum dormim, unii chiar și în timpul programului. Spaniolii au ieșit în evidență în 2010 și au organizat campionatul național de siestă. Americanii nu s-au lăsat mai prejos și au organizat Competitive Sleeping League (CSL), în 2018.

Far Leaping / Fierljeppen

În 1771, în Olanda, oamenii au pus bazele competiției Far Leaping / Fierljeppen, adică săritura cu prăjina la distanță. Știm că există sportul olimpic ”săritura cu prăjina” în înălțime, doar că sportul din Olanda se referă la sărituri în lungime cu prăjina.

A luat naștere din nevoia oamenilor de a sări de pe un mal pe altul al canalelor navigabile. Deoarece Țările de Jos sunt sub nivelul mării, țara are multe căi navigabile. Friesanii (olandezi din provincia Friesland) foloseau fierljeppen ca o modalitate de a se deplasa pe căile navigabile. Iată că după 200 de ani, există oficial sportul Far Leaping / Fierljeppen.

Citeste si:  Detroit Lions își păstrează quarterback-ul pentru încă cinci ani

Un sport care a evoluat la fel precum industria de gambling. A pornit de la nevoia oamenilor de a se relaxa și distra prin practicarea unor jocuri cu miză. În prezent, jocurile de casinou sunt la un click distanță prin intermediul platformelor digitale și inclusiv cazinouri online olanda.

Călcarea rufelor în condiții extreme

În mod normal, călcatul rufelor este o activitate banală de care mulți fug. Nu și britanicii, care au inventat un sport ciudat, cum ar fi călcarea rufelor în condiții extreme. Aceast sport unic a început atunci când un englez, inspirat de fratele său excentric care călca haine în excursii în camping, a început să calce în locuri bizare precum aeroportul și deasupra cabinelor telefonice și vârfurilor munților.

Ceea ce a început ca cascadorie a câștigat atractivitate în masă cu un documentar care a arătat primele campionate mondiale de călcat extrem. Acum, călcarea extremă a dat naștere altor activități „extreme”, cum ar fi jocul extrem de violoncel.

Surfing cu câini

Surfing cu câini, un sport ciudat, dar drăguț pentru că este cu animale. Surfingul cu câini a început în California și Hawaii în anii 1920 și a devenit o activitate populară în Statele Unite. Câinii pot face surfing singuri sau cu stăpânii lor.

De-a lungul anilor, unii câini navigatori au devenit vedete, apărând în filme, emisiuni TV, reviste și articole în ziare. De fapt, câinii au devenit atât de buni la surf, încât oamenii au decis să organizeze competiții și să le jurizeze abilitățile în funcție de echilibru, mărimea valurilor și lungimea călătoriei.