Ce trebuie să cuprindă echipamentul de ciclism pentru femei

O plimbare pe bicicletă reprezintă o activitate relaxantă, dar și un prilej grozav de a arde calorii și de a te menține în formă. Însă, dacă dorești să transformi această activitate într-un obicei sau vrei să faci performanță, vei avea nevoie de echipament special. Iată ce piese nu ar trebui să îți lipsească dacă dorești să te apuci de ciclism.

Pantalonii de ciclism

Aceștia sunt indispensabili și reprezintă, probabil, cea mai importantă parte a echipamentului pentru ciclism. Pantalonii sunt realizați dintr-un material special care se mulează pe picior și permite pielii să respire în timp ce asigură o mai bună libertate a mișcărilor. În plus, materialul asigură și o oarecare protecție în caz de accidentare.

Totuși, elementul de bază al acestor pantaloni este altul. Pentru a te simți cât mai confortabil în timpul plimbărilor lungi cu bicicleta, aceștia au o întăritură în zona șezutului care poartă numele de bazon. De aceea, este important să optezi pentru acești pantaloni special concepuți pentru ciclism în favoarea altor colanți destinați activităților sportive.

Tricoul de ciclism

Deoarece vei fi supusă la un efort fizic intens, nu este potrivit orice fel de model de tricou în timpul pedalatului. Cel mai potrivit este unul realizat dintr-un material sintetic care nu va reține umezeala și va asigura suficient confort.

În plus față de un tricou obișnuit pentru sport, acesta are buzunare la spate utile atât pentru depozitare, cât și pentru a menține căldura. Cele mai confortabile tricouri pentru ciclism pentru dame trebuie să fie mulate pe corp, în timp ce oferă suficient spațiu în zona bustului și permit realizarea mișcărilor cu ușurință.

Mănușile

După plimbările prelungile cu bicicleta, în special în zone accidentate, mâinile pot avea de suferit. Este important să incluzi și mănușile în echipamentul de ciclism, deoarece acestea sunt dotate cu mici întărituri cu gel în zona palmelor. Acestea absorb șocurile și asigură confort în timpul pedalatului, asigurând și o mai bună aderență. Dacă este cald, poți alege un material mai subțire care să permită o ventilație mai bună.

Citeste si:  Lazio: Șapte luni au trecut fără căpitanul Lulic

Casca

Siguranța este pe primul loc, de aceea casca este absolut obligatorie atunci când mergi pe bicicletă. Asigură-te că alegi un model potrivit pentru ciclism și verifică dacă este mărimea potrivită. Aceasta trebuie să acopere bine capul, fără să te strângă sau să fie prea mare. Pe lângă protecție, casca poate fi de mare ajutor și din punct de vedere termic, așa că putem spune că are un dublu rol.

Șosetele

Nu în ultimul rând, și tipul de șosete alese este important în momentul în care îți pregătești echipamentul de ciclism. Alege un model care să fie potrivit pentru sport, dintr-un material care să nu mențină umezeala și să asigure o bună ventilație. Pentru un confort sporit, poți alege o pereche de șosete cu întăritură în zona tălpii.

Alegerea echipamentului potrivit pentru ciclism este importantă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, te poate feri de accidentări și îți oferă protecție. Apoi, merită menționat și confortul pe care ți-l oferă, libertatea de mișcare, precum și o bună ventilație în timpul efortului fizic intens. Dacă dorești să te apuci serios de pedalat, te sfătuim să îți achiziționezi un echipament de calitate.