Ce optiuni ai in cazul pierderii complete a dintilor?

Pana de curand, singura modalitate de a rezolva problema adentiei era proteza detasabila, incomoda, cu disconfort la mestecare si care iti schimba dictia. O astfel de proteza necesita o corectie periodica si, in unele cazuri, inlocuirea dupa cativa ani si, desigur, dintii nu aratau 100% naturali. Astazi, pentru pierderea completa a dintilor exista solutii fiabile. Toate metodele sunt aplicate cu succes in tutorialul Implant dentar video. Tot in materialul video poti vedea proteza detasabila sau fixa ​​pe 4 implanturi, fixata pe 6 implanturi, proteza fixa ​​pe 8 implanturi si altele.

Implant dentar toata gura

Clinica stomatologica Bucuresti are cea mai buna echipa de chirurgi in implant dentar toata gura, care au posibilitatea de a face un diagnostic complex avansat. Planifica implantarea conform datelor de analiza si se foloseste inteligenta artificiala. Programul pentru imagini 3D determina starea dintilor si ajuta medicul sa faca un diagnostic precis planificand tratamentul. De asemenea, sunt folosite cele mai bune implanturi ale producatorilor mondiali, inclusiv  din Suedia si SUA.

Implantarea antistres (oxid de azot, sedare profunda, tratament somn)

Implantarea „fara interventie chirurgicala” este utilizata de chirurgii stomatologi de la clinica de implant dentar Bucuresti.  Chirurgii utilizeaza o tehnologie de implant atraumatic, conform sablonului chirurgical. Cert este ca procedura de implantare se realizeaza prin metoda transgingivala: chirurgul nu taie gingia si nu pliaza clapeta, ca in cazul metodei clasice. Medicul implanteaza implantul prin tesut moale – fara incizii suplimentare, fara suturarea gingiei. Prin urmare, metoda este adesea numita „implantare fara interventie chirurgicala”. Desigur, o astfel de procedura necesita un profesionalism ridicat din partea  chirurgului stomatolog si o planificare perfecta a tratamentului.

Avantajele implantarii in absenta completa a dintilor

Principalul plus este fixarea sigura a protezelor amovibile sau fixe in cavitatea bucala, cu sprijin pe implanturi.

Citeste si:  Kate Middleton uimește cu ținuta marca Wimbledon în timp ce iese pe teren cu Roger Federer

Conservarea tesutului osos – subtierea acestuia este recomandata atunci cand se utilizeaza proteze amovibile, neexistand nicio presiune protetica asupra tesutului gingival.

Mestecarea de calitate a alimentelor, eficienta si confortabila.

Un zambet frumos – este imposibil sa distingi dintii implantati de cei naturali.

Contraindicatii la implantare in absenta completa a dintilor

  • diabet zaharat tip 1;
  • neoplasme maligne ale organelor interne;
  • boli ale sangelui si organelor formatoare de sange;
  • boli ale mucoasei bucale (de exemplu, stomatita cronica).
  • Majoritatea contraindicatiilor sunt temporare. De exemplu, daca diabetul sau bolile mucoasei sunt in remisie, atunci implantarea este posibila. Decizia in acest caz este luata de chirurgul implantolog dupa o consultare personala si pe baza rezultatelor diagnosticului si analizelor.

Tehnici complete de implantare in adentia totala

Specialistii clinicii de implantologie Bucuresti folosesc urmatoarele metode de restaurare a dintilor in absenta lor completa:

Structura detasabila sau fixa ​​pe patru implanturi  se face prin instalarea a 4 radacini artificiale (implanturi) in tesutul osos pe fiecare maxilar. Dupa un timp se face fixarea protezelor amovibile sau fixe. Asemenea modele sunt fiabile, confortabile si asigura o estetica buna. Cel mai adesea, protezele pe patru implanturi sunt  recomandate pacientilor cu deficiente osoase in sectia de mestecare.

Structura fixa ​​pe sase implanturi  – podurile fixe sunt montate pe 6 implanturi pe fiecare maxilar.

Implantare (protetica) completa si totala. Implanturile sunt implantate la pacient in locul fiecarui dinte pierdut. Pe fiecare implant este fixata o coroana separata. Numarul de implanturi este de 8-12 unitati pe partea superioara si 8-12 unitati pe maxilarul inferior. Astfel, aproape toti dintii sunt restabiliti.

 

Sursa: Edcora Agentie Promovare Online

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*