Câştiguri mai mici cu 850.000 dolari pentru câştigătorii US Open de anul acesta

Câştigătorii probelor de simplu masculin şi feminin la viitoarea ediţie a US Open, de la New York, vor primi premii mai mici cu 850.000 dolari, în raport cu anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat, miercuri, organizatorii turneului de tenis de Mare Şlem într-un comunicat dat publicităţii, citat de AFP.

Dotarea totală cu premii a turneului din 2020, care se va disputa fără spectatori în perioada 31 august – 13 septembrie, va fi în valoare de 53,4 milioane dolari, faţă de 57 milioane dolari în 2019. Laureaţii probelor de simplu masculin şi feminin vor încasa 3 milioane de dolari fiecare, în loc de 3,85 milioane dolari acordaţi anul trecut.

Totodată, jucătorii din primele tururi vor beneficia de o creştere a câştigurilor, ţinând cont de pierderile financiare suferite într-un sezon afectat de Covid-19.

Astfel, jucătorii care vor accede în primul tur vor încasa 61.000 dolari, faţă de 58.000 anul trecut. Câştigurile pentru turul 2 şi turul 3 vor rămâne, în schimb, neschimbate, la 100.000 şi, respectiv, 163.000 dolari.

Citeste si:  Nico Huelkenberg îl va înlocui pe Sebastian Vettel (Aston Martin) şi în Arabia Saudită

Federaţia americană de tenis (USTA) a mai decis să deblocheze suma de 7,6 milioane dolari pentru a despăgubi financiar jucătorii afectaţi de criza sanitară.

Fondurile vor fi repartizate în părţi egale între WTA şi ATP, care vor decide modalitatea prin care banii vor fi distribuiţi jucătorilor şi jucătoarelor, a transmis USTA într-un comunicat.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a înscris la ediţia din acest an a turneului US Open, după cum au anunţat marţi organizatorii competiţiei.

Prezenţa campioanei române la Flushing Meadows stă însă sub semnul întrebării, după ce constănţeanca a declarat forfait pentru turneul de la Palermo, care are loc săptămâna aceasta, primul de la reluarea circuitului după pauza impusă de pandemia de coronavirus.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*