Boston Celtics câștigă al 18-lea titlu NBA învingând confortabil pe Dallas în meciul 5 al finalei

Corectați de Mavs în timpul jocului 4, Celtics și-au recăpătat simțurile luni seara la Boston. Victoria ușoară obținută în meciul 5 (106-88) le permite să își valideze cel de-al 18-lea titlu, unul mai mult decât L.A. Lakers, cu care au împărțit recordul din 2020.

Cu cât înainta mai mult, cu atât finala semăna mai mult cu un meci de box. Celtics jucau cel de-al 101-lea joc al sezonului, iar Mavs-ul al 104-lea. Luptătorii erau obosiți și fiecare lovitură era mai greu de digerat. Vineri, Boston a fost cel care a căzut la pământ, cosit de o lovitură directă rar eficientă (122-84). Luni, a venit rândul lui Dallas să cadă rapid într-un genunchi fără a reuși apoi să-și revină suficient pentru a exista. De parcă Mavs, finaliști surpriză după ce au terminat pe locul cinci în Vest, ar fi făcut esențialul evitând o extremă (4-0).

Citeste si:  F1: Verstappen, retrogradat în ultima linie la MP Rusia

Revenirea în Massachusetts le-a dat celor de la Celtics suficientă energie pentru a oferi un efort defensiv final, lăsând-o pe Dallas sub marca de 100 de puncte pentru a patra oară în cinci meciuri. O abilitate de a răni adversarul simbolizată de un contra de la „micuțul” Derrick White (1,93 m) pentru pivotul Dereck Lively II (2,16 m).

Restul meciului s-a jucat cu mult mai puțină intensitate, mulțimea de la TD Garden putând aștepta fără griji că echipa își va valida cel de-al 18-lea titlu, la 77 de ani de la primul.