Biciclete electrice – solutia ideala pentru distanțe medii și lungi

Bicicletele electrice au intrat din ce în ce mai mult în viata noastra în ultima vreme, ca o alternativa la transportul pe distanțe lungi și medii. Fie ca vorbim despre biciclete electrice pentru București, altfel spus biciclete pentru a ajunge la birou, sau biciclete electrice de trekking ori bicicleta electrica MTB, varianta ajutătoare a unui motor este o soluție pe care nu trebuie sa o mai ignorăm.

 

Bicicletele electrice sunt, în esența, biciclete normale care beneficiaza de un motor electric și un acumulator. Motorul este amplasat, de obicei, în butucul din fata sau în cel din spate și ne ajuta fie sa pedalam mai puțin, dar sa mergem cu viteza mai mare, fie sa nu pedalam deloc. în principiu autonomia unei biciclete electrice ajunge la 20-25 de kilometri, de aceea poate fi folosită cu succes și fără sa ne bazăm pe reincarcarea bateriei, dar este recomandat sa și pedalăm pentru a ajuta la menținerea autonomiei. 

Așadar, avem doua variante: putem lăsa bicicleta sa meargă doar folosind motorul, iar noi sa ne bucurăm de drum, sau putem ajuta pedaland în timp ce motorul este în functiune și astfel să mărim distanța pe care o putem parcurge cu doar o singura incarcare de acumulator. Ca la multe tipuri de acumulatori aparuti în ultima vreme, încărcarea acestuia se face foarte simplu, de la priza, și durează cateva ore.

 

De ce sa alegem o bicicleta electrica în loc de una normala, sau chiar în loc de un scuter ori o trotineta? în primul rând este vorba de confortul de a putea parcurge distanțe lungi fără a depune un efort considerabil, dar și de costurile aproape infime ale reincarcarii acumulatorului, sau de satisfactia de a te putea strecura prin trafic fără prea multe bătăi de cap. Bicicletele electrice modele 2019 vin cu tot felul de accesori care iti vor face viața mult mai ușoară, de la discuri de frana performanțe pana la schimbătoare de viteze de top, sau anvelope și jante de ultima generatie. 

Citeste si:  Top 3 sfaturi pentru alegerea unei cutii portbagaj

 

Un magazin de biciclete electrice precum Perfectbike poate oferi toate variantele de biciclete electrice disponibile, de la biciclete electrice de trekking pana la biciclete electrice de cross sau de munte, tocmai pentru a putea alege exact ce avem nevoie. Nu trebuie sa uităm faptul ca alegerea unei biciclete se face în funcție de ceea ce ne dorim de la ea și de stilul personal al celui/celei ce urmează sa o folosească. Bicicleta trebuie sa se adapteze nevoilor noastre, sa nu fie prea grea, prea dificil de utilizat sau prea complicata pentru ce avem nevoie. Bicicleta poate deveni un membru important al familiei, dar înainte de asta ea trebuie sa fie un mijloc de transport cu care sa ne simțit cat mai confortabil.

 

Preturile bicicletelor electrice sunt destul de ridicate, dat fiind ca aceasta piata este încă la început, iar acest lucru poate fi un impediment în decizia de a face tranziția de la o bicicleta obișnuită la una electrica. Dacă punem în balanță, însă, confortul, amortizarea costurilor și timpul castigat s-ar putea sa ajungem la concluzia ca merita. Pentru cei care se gandesc la o solutie intermediara e interesant de stiu ca exista și opțiunea de a monta un motor electric pe o bicicleta normala, apeland la un kit special comercializat în acest sens. Soluția aceasta nu prea exista însă în România, în acest moment, iar montarea nu este foarte usoara.

 

Merită sa achizitionam o bicicleta electrica? Dacă suntem dispuși sa facem aceasta investitie răspunsul este: în mod categoric, da! Veți descoperi ca motorul electric înseamnă un pas important din punct de vedere al confortului (atat fizic cat și psihic), iar plimbarile, de placere ori motivate de nevoia de a junge din punctul A în punctul B cat mai rapid și mai ușor, vor deveni mult mai plăcute. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*