Bianca Andreescu face o pauză de recuperare mintală

bianca andreescu

Decizia Biancăi Andreescu de a lua o pauză de sănătate mintală înseamnă că canadianca va rata Australian Open în noul an. Andreescu a renunțat anterior la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza problemelor legate de Covid.

Bianca Andreescu, campioana US Open 2019, va lua o pauză mentală de la tenis și va renunța la începutul sezonului viitor, inclusiv la Australian Open, spunând că vrea să „reseteze, să se recupereze și să crească mintal” după doi ani de provocari în care a intrat, inclusiv problemele COVID-19.

Tânăra de 21 de ani din Canada a scris într-o postare pe Twitter că a fost afectată psihic și fizic de „mai multe săptămâni în carantina de izolare” și că bunica ei a stat câteva săptămâni în secția de terapie intensivă a unui spital din cauza coronavirusului „m-a afectat cu adevărat”.

Citeste si:  Messi a marcat golul cu numărul 4.000 pentru FC Barcelona

„De multe zile nu m-am simțit ca mine, mai ales când mă antrenam și/sau jucam meciuri. Am simțit că duc lumea pe umeri”, a spus Andreescu. „Nu puteam să mă detașez de tot ce se petrecea în afara terenului; simțeam tristețea și frământarea colectivă în jur și mi-a luat tribut”.

Ceea ce Andreescu a lăsat neclar luni a fost când va reveni pe terenuri. „Vreau să îmi ofer timp suplimentar pentru a restabili, recupera și crește din asta (oricât de clișeu sună) și să continui să inspir făcând lucrări de caritate, dând înapoi și lucrând asupra mea, pentru că știu să fac asta, voi revino mai puternică ca niciodată”, a scris ea.