Australian Open: aranjamente stabilite pentru a ajuta jucătorii aflați în carantină

australian open

Săptămâna care a precedat Australian Open a fost rearanjată pentru a oferi celor 72 de jucători care se află în prezent într-o carantină strictă de 14 zile oportunități mai bune de pregătire.

„În urma unei consultări aprofundate între jucători și organizatori, Tennis Australia a conceput un nou calendar, ținând cont de timpul limitat pe care mulți jucători îl au pentru pregătire”, subliniază în această duminică purtătorul de cuvânt al Grand Slam, programat în perioada 8-21 februarie.
Pentru jucătoare, vor avea loc trei turnee WTA 500, inclusiv cele două programate inițial de duminică 31 ianuarie până sâmbătă 6 februarie, cu un număr ușor redus de participanți. Un al treilea turneu, destinat jucătorilor care nu s-au putut antrena, va începe miercuri 3 și se va încheia duminică 7 februarie.

Pentru bărbați, cele două turnee ATP 250, precum și Cupa ATP, o competiție între echipe naționale, vor fi amânate cu 24 de ore. „Cele două evenimente ATP 250 vor începe luni, 1 februarie, cu o creștere de 56 de locuri pentru extragerea principală la tabloul de simplu, în timp ce Cupa ATP va începe marți, 2 februarie”, se menționează în comunicat.

„Acesta este un moment deosebit de dificil pentru sportivii aflați în carantină și noi, împreună cu WTA și ATP, facem tot ce putem pentru a-i ajuta”, a declarat Craig Tiley, directorul Australian Open. Pentru a putea organiza primul turneu de Grand Slam în ciuda noii pandemii de coronavirus (8-21 februarie), Tennis Australia și autoritățile sanitare din statul Victoria au pus în aplicare un protocol de sănătate foarte strict, în special cu o carantină de 14 zile impuse tuturor participanților. Ei au permis de ieșire timp de cinci ore pe zi pentru a se putea antrena cu condiția să nu fie supuși unui test covid pozitiv și să nu fie în contact.
Cu toate acestea, au fost detectate zece cazuri pozitive în rândul celor o mie de persoane care au ajuns cu zboruri charter la sfârșitul săptămânii trecute. Așadar, în total, 72 de jucători au fost plasați în carantină strictă, fără nicio autorizație de a părăsi camerele lor.
Citeste si:  Roberto Firmino (Liverpool) a semnat cu echipa saudită Al-Ahli

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*