Atletism: Concurenţii de la semimaratonul Moscovei, îndemnaţi să respecte distanţarea socială

Cei peste 9.500 de concurenţi careu au participat la semimaratonul de la Moscova au purtat măşti de protecţie şi mănuşi în zona de start, li s-a înregistrat temperatura şi au fost îndemnaţi să respecte distanţarea socială, ca măsuri de combatere a răspândirii pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Cursa de 21,1 km a fost programată iniţial în luna mai, când capitala Rusiei era în carantină din cauza noului coronavirus.

Participanţii de la cursa de 5 km au fost rugaţi de asemenea să respecte regulile de distanţare socială, chiar dacă în timpul alergării acest lucru devine o adevărată provocare.

Citeste si:  Fed Cup Junior U18 la tenis feminin, pentru a zecea oară la Arad!

Rusia a raportat, duminică, 5.427 noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, dintre care 660 în Moscova. La nivel naţional, numărul infectărilor a depăşit 850.000, iar numărul deceselor a urcat la peste 14.100.

În pofida noilor cazuri, ministrul Sporturilor, Oleg Matîţin, cu mănuşi şi mască la înmânarea premiilor, a declarat că evenimentul a demonstrat succesul Rusiei în combaterea virusului: ”Am depăşit perioada dificilă a pandemiei, iar faptul că acum suntem alături azi este victoria noastră comună. Vom arăta lumii întregi cum poţi duce o viaţă normală în aceste condiţii foarte dificile prin respectarea măsurilor de siguranţă”.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*