Ashleigh Barty, numărul unu mondial, renunţă la US Open din cauza coronavirusului

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, şi-a anunţat joi forfait-ul pentru US Open, invocând „riscuri semnificative” legate de coronavirus, o lovitură serioasă pentru organizatorii turneului newyorkez de Mare Şlem, care urmează să debuteze pe 31 august, informează AFP.

Laureata ultimei ediţii de la Roland Garros este cel mai mare nume din tenisul feminin care se retrage de la US Open, o decizie anunţată în momentul în care Statele Unite au depăşit bariera de 150.000 de decese legate de Covid-19.

„Echipa mea şi cu mine am decis că nu vom participa la Western and Southern Open şi la US Open în acest an”, a precizat Barty într-un comunicat.

Turneul Western and Southern Open, care se desfăşoară în mod normal la Cincinnati, a fost mutat anul acesta la New York din cauza pandemiei.

„Îmi plac ambele evenimente, aşa că a fost o decizie dificilă, dar există în continuare riscuri semnificative legate de Covid-19 şi nu mă simt confortabil să mă plasez eu şi echipa mea în această situaţie. Doresc Federaţiei americane de tenis toate cele bune pentru aceste turnee şi aştept cu nerăbdare să revin anul viitor în Statele Unite”, a adăugat australianca.

Autorităţile din New York au reuşit să menţină la un nivel scăzut cazurile pozitive, după valul masiv de infectări din martie-aprilie, în timp ce Florida, Texas şi California figurează acum printre zonele cele mai afectate de coronavirus, în condiţiile în care numărul total de cazuri a ajuns la 4,4 milioane în Statele Unite, ţara cea mai afectată de pandemie.

Citeste si:  Nick Kyrgios cere anularea Openului Australiei

Anunţul făcut de Ashleigh Barty nu este însă o surpriză, jucătoarea în vârstă de 24 ani lăsând luna trecută să planeze dubiile în privinţa participării sale la US Open. Iar pe reţelele de socializare, numeroşi internauţi s-au arătat înţelegători în privinţa acestei decizii.

Barty a adăugat că va continua să urmărească situaţia epidemiei înainte de a decide dacă se va deplasa în Europa, pentru a-şi apăra titlul la Roland Garros, turneu care va debuta pe 27 septembrie. Nici numărul doi mondial, românca Simona Halep, nu figurează între jucătoarele care au confirmat prezenţa la turneul de la Flushing Meadows.

Sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, primii doi jucători ai lumii la masculin, împreună cu americanca Serena Williams figurează printre jucătorii care urmează să fie prezenţi la Western and Southern Open, competiţie care va avea loc între 20 şi 28 august la New York, au anunţat miercuri organizatorii.

Aceste turnee WTA şi ATP, mutate la New York din cauza pandemiei, se vor disputa fără spectatori, pe terenurile de la Flushing Meadows, unde va debuta pe 31 august US Open, în condiţii identice.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*