Daniela Dodean a debutat cu o victorie la Europene

Daniela Dodean a debutat cu o victorie la Europene

Astăzi a început, în Luxemburg, Campionatul European pe echipe la tenis de masă, competiţie la startul căreia s-au aliniat şi reprezentativele României.

Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, legitimată la CSM Arad şi Saint Quentin (Franţa), e jucătoare de bază în naţionala feminină a ţării noastre, din rândul căreia mai fac parte Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu și Adina Diaconu. “Tricolorele” pregătite de Viorel Filimon au debutat, deja, la Europene, cu o victorie importantă în grupa B, 3-0 cu Olanda. Samara a deschis seria victoriilor, 3-0 la seturi (3, 3, cu asiatica Li Jie, Dodean a învins-o cu 3-1 (-7, 10, 8, 6) pe Britt Eerland, iar mezina Szocs a câştigat ceva mai greu, 3-2 (7, -9, -8, 7, 6) cu Kim Vermaas.

Citeste si:  Cristinel Romanescu: Tenisul de masă aduce numeroase medalii internaționale. Dar nu avem o sală de competiții la București
Succes cu care România a făcut un pas mare spre calificarea în faza următoare a competiţiei. Româncele au meci şi diseară, ora 20 (ora locală), cu Cehia, din grupă mai făcând parte şi reprezentativa gazdă, Luxemburg.

Echipa masculină a României este formată din Adrian Crișan, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Cristian Pletea și Rareș Sipos. Antrenorul “tricolorilor” e Andrei Filimon. Băieții joacă în grupa D, alături de Franţa, Polonia şi Ucraina. Primul meci este astăzi, la ora 17.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte