Argentinianul Pablo Bouza este noul selecţioner al naționalei Spaniei

Argentinianul Pablo Bouza, membru al staff-ului tehnic al Uruguayului, a fost prezentat joi ca noul selecţioner al echipei de rugby a Spaniei, cu obiectivul conturat privind calificarea la Cupa Mondială 2027 din Australia.

Noul antrenor al XV-lui Spaniei a recunoscut în timpul prezentării că a fost ”o decizie dificilă de luat pentru că va fi departe” de ţara sa, dar una foarte bună şi cu un obiectiv important, precum calificarea la următoarea Cupă Mondială.

”Trebuie să faci multe lucruri pe teren şi în afara acestuia, dar trebuie să te îmbunătăţeşti an de an. Este necesar să începem să lucrăm pentru ca jucătorii să ştie clar ce au de făcut şi cu siguranţă va fi un vis să poată merge în Australia la CM 2027”, a spus Bouza.

Tehnicianul sud-american, care ca jucător a strâns 37 meciuri pentru ”pume” şi a jucat în Premiership la echipe ca Harlequins şi Leeds Carnegie, a dezvăluit că federaţia spaniolă l-a contactat în iunie 2022, dar a amânat o decizie până după CM 2023 din Franţa.

”Principalul lucru despre Spania este că are un număr mare de jucători foarte buni, iar acum ceea ce trebuie să facem este să ne organizăm, să avem un proiect pentru şi cu jucătorii şi, de acolo, să punem cap la cap un proiect pentru a putea ataca cu şanse Mondialul din Australia. Puterea jucătorului spaniol este foarte asemănătoare cu cea a argentinienilor sau a uruguayenilor, iar ceea ce m-a atras este pasiunea care trebuie pusă pentru a merge mai departe cu acest nou proiect. Aş minţi dacă aş spune că îi cunosc pe jucătorii spanioli, chiar pe toţi, dar ceea ce trebuie realizat este o unitate şi un angajament din partea tuturor jucătorilor la acest nou început”, a spus Pablo Bouza.

Citeste si:  Borja Mayoral se reîntoarce la Real Madrid

În zece campanii preliminare pentru Cupa Mondială de rugby, Spania nu a reuşit nicio calificare la turneul final. În ultimele două campanii pentru CM 2019 şi CM 2023, Spania a fost descalificată din preliminarii pentru încălcarea regulamentelor şi utilizarea de jucători neeligibili.

În ediţia 2024 a Rugby Europe Championship, Spania face parte din Grupa A, alături de Georgia, Olanda, Germania. Primele două clasate se califică în semifinale, urmând a juca încrucişat cu primele două clasate în Grupa B, din care fac parte România, Portugalia, Belgia, Polonia.

În sezonul trecut, Georgia a cucerit titlul în al doilea eşalon valoric european, după ce a învins Portugalia în finală, în timp ce România a încheiat pe podium după ce s-a impus în finala mică disputată contra Spaniei. AGERPRES