Antrenorul Christophe Galtier şi-a anunţat despărţirea de Lille, noua campioană a Franţei

lille

Antrenorul Christophe Galtier, care a condus echipa de fotbal Lille OSC la cucerirea titlului în acest sezon de Ligue 1, al patrulea din palmaresul clubului, a anunţat că părăseşte gruparea francez, într-un interviu pentru L’Equipe.

Galtier, 54 ani, ales cel mai bun tehnician al sezonului şi care o conducea pe Lille din decembrie 2017, a explicat că nu vrea ”să cadă în rutină” şi că ar fi făcut acelaşi gest, chiar dacă nu s-ar fi schimbat patronatul în pauza de iarnă.

”Am pur şi simplu convingerea intimă că timpul meu aici a trecut. Calitatea lotului pentru sezonul viitor sau situaţia economică a clubului nu sunt legate de plecarea mea. Este o decizie proprie. După ultimele patru sezoane, am simţit că este momentul potrivit”, a declarat Galtier, care a confirmat că are oferte de la mai multe cluburi, inclusiv Lyon, Nice şi Napoli.

Tehnicianul francez a precizat că va accepta una din oferte până la sfârşitul acestei săptămâni.

”Nu am semnat cu nimeni şi nu m-am înţeles cu nimeni. Convingerea mea intimă este că trebuie să opresc colaborarea cu OSC”, a precizat Galtier.

Nice a rămas fără antrenor după ce a renunţat la românul Adrian Ursea, Lyon a confirmat plecarea lui Rudi Garcia, iar Napoli a oficializat despărţirea de Gennaro Gattuso la final de sezon.

După trei sezoane şi jumătate la Lille, Galtier şi-a condus echipa la titlu, detronând-o pe Paris Saint-Germain, dar în Liga Campionilor, OSC s-a oprit în faza grupelor în acest sezon. AGERPRES

Citeste si:  Simona Halep umilită la Roland Garros

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*