Anglia limitează la cinci ani durata contractelor jucătorilor

Cluburile din campionatul de fotbal al Angliei nu vor mai putea să-i facă pe jucătorii lor să semneze contracte cu o durată mai mare de cinci ani, a anunţat marţi Premier League, care este obligată să respecte reglementările UEFA, informează AFP.

Reforma adoptată marţi urmăreşte să împiedice o practică răspândită la unele cluburi, mai ales Chelsea, care constă în stabilirea unor contracte pe termen foarte lung din motive contabile.

Taxele de transfer sunt repartizate pe durata unui contract. Cu alte cuvinte, cu cât un contract este mai lung, cu atât plăţile anuale înregistrate în conturile clubului sunt mai mici. De exemplu, o indemnizaţie de 100 de milioane de euro ar fi amortizată la nivelul sumei de 20 de milioane pe an în baza unui contract pe cinci ani, însă la nivelul a doar 12,5 milioane pe an în baza unui angajament de opt ani.

Citeste si:  Anastasia Pavlyuchenkova accidentată pentru Miami și Indian Wells

Premier League a modificat marţi „regula privind amortizarea costurilor de înregistrare a jucătorilor pentru a o aduce în conformitate cu regulamentele UEFA. În viitor, la toate noile contracte de jucători sau la prelungirea acestora se va aplica o durată maximă de cinci ani”, precizează un comunicat al ligii engleze.

Proprietarii americani ai lui Chelsea s-au remarcat în mod deosebit în ultimele ferestre de transfer, când au semnat contracte pe termen lung jucători ca Enzo Fernandez şi Mihailo Mudrik (opt ani şi jumătate) sau Benoit Badiashile (şapte ani şi jumătate) în ianuarie.

Gruparea de pe Stamford Bridge a procedat la fel în vară, când Axel Disasi şi Christopher Nkunku au semnat contracte pe şase ani, ceea de acum înainte nu va mai fi posibil.
AGERPRES