„Am avut din nou dureri la picior”, explică Nadal la Roma

nadal

Rafael Nadal, al 4-lea în lume, a explicat că a avut „din nou foarte mari dureri la picioare” în timpul înfrângerii în optimile de finală de joi la Masters 1000 de la Roma împotriva canadianului Denis Shapovalov cu 1-6, 7-5, 6-2, la zece zile depărtare de Roland-Garros.

„Nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăiește cu această accidentare. Nu e nimic nou. E acolo…”, a adăugat el. Spaniolul suferă de sindromul Muller-Weiss care duce în special la necroza osului navicular. Această boală rară este incurabilă și Nadal a fost nevoit să-și încheie sezonul 2021 în august din cauza durerii excesive. Se întorsese la începutul anului pentru a câștiga Australian Open și a aduce un record de 21 de titluri de Grand Slam.

Astfel, a ajuns în finala de la Indian Wells la începutul lunii martie, dar a suferit o accidentare la coastă contractată în semifinale, nu a mai jucat până la Masters-ul 1000 de la Madrid unde a fost eliminat săptămâna trecută în sferturi. „Din păcate, viața mea de zi cu zi este dificilă. Chiar și așa, fac tot posibilul. Evident, uneori îmi este greu să accept situația. Uneori este frustrant când nu mă pot antrena în mod normal câteva zile”, a spus el joi.

Citeste si:  Novak Djokovic „nu va merge” la ATP Cup înaintea primului Grand Slam al sezonului

„Astăzi a început din nou (să mă doară) la mijlocul setului doi și a devenit insuportabil, este o durere care vine și pleacă. Uneori mai puternic, alteori mai puțin. Azi a fost o nebunie”, a spus el. „Nu știu cum va fi peste două zile, într-o săptămână. Chiar nu știu” a regretat un „trist” Nadal că a părăsit un turneu în care își alesese ca țintă un al unsprezecelea titlu. „Cel mai negativ lucru pentru mine astăzi este că am simțit că joc mult mai bine. Am jucat mult mai bine la începutul jocului. Până și antrenamentul și încălzirea mea au fost mult mai bune decât zilele trecute”, a încheiat Rafael Nadal.