Alexander Zverev spune că ATP-ului nu-i pasă prea mult de părerea sa

alexander zverev

Numărul 7 mondial, Alexander Zverev, a pus sub semnul întrebării corectitudinea modului în care este calculată clasarea unui jucător, însă admite că este puțin probabil ca opinia sa să aibă un impact asupra situației.

Recentele critici ale lui Alexander Zverev asupra actualului sistem de clasare nu se potolesc după ce a sugerat că organismul de tenis masculin nu ia în considerare la fel de mult opiniile sale ca și altele.

Numărul 7 mondial s-a pronunțat împotriva regulilor actuale în timpul săptămânii trecute la Openul mexican pe care l-a câștigat. Datorită pandemiei COVID-19, ATP a schimbat modul în care clasamentul unui jucător este calculat pentru a-i ajuta pe cei din Tour. Recent, și-au extins politica de „cele mai bune” până cel puțin pe 9 august anul acesta. În prezent, punctele câștigate din evenimentele din perioada 4 martie – 5 august 2019, care nu au fost disputate în 2020, vor fi prelungite cu încă 52 de săptămâni și reduse la 50%. De exemplu, un jucător poate calcula 50% din rezultatul său de la Monte Carlo Masters 2019 sau 100% de la Monte Carlo Masters din acest an, în funcție de care este cel mai bun. Nu li se permite să folosească același eveniment de două ori în calcul.

Cu toate acestea, Zverev simte că a fost lăsat în dezavantaj în comparație cu cineva precum Roger Federer care a rămas în top 10 mondial în ultimele 13 luni, în ciuda faptului că a jucat doar două meciuri din cauza accidentării. Din ianuarie 2020, Zverev a câștigat două titluri ATP și a ajuns în finala US Open.

Citeste si:  Halep și Begu au câștigat turneul de dublu de la Shenzhen

„Știu ce aș schimba, dar nu contează cu adevărat, pentru că nu eu decid. ATP sau oricine este responsabil, nu cred că le pasă cu adevărat de părerea mea, ca să fiu sincer ”, a declarat Zverev jurnaliștilor marți înainte de Miami Open.

„Nici o jignire pentru nimeni, dar cred că există și alți jucători pe care ar putea să-i asculte mai mult, ar putea să le  asculte mai mult opiniile, deoarece sunt campioni mari și merită să fie ascultați mai mult”, a adăugat el.

Tânărul de 23 de ani nu este singurul nume de top care și-a exprimat frustrarea. O altă persoană care a câștigat anterior este Andrey Rublev, care a câștigat 41 de meciuri la turneul de anul trecut.

„V-aș putea întreba înapoi. Credeți că ar trebui să fiu 7 în lume cu modul în care am jucat recent? ” Zverev a întrebat mass-media înainte de a continua: „Credeți că nu ar fi trebuit să mai mut un loc? Poate un loc, două locuri, trei locuri? Ar trebui să existe o mișcare, altfel clasamentele sunt la fel. Este foarte dificil să depășești pe cineva”.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*