Alexander Zverev despre nebunia sa de la Acapulco: „Cel mai rău moment din viața mea”

Pentru primul său turneu ATP de la derapajul său uriaș de la Acapulco, care i-a adus excluderea de la turneul mexican, Alexander Zverev a revenit la Indian Wells după sancțiunea blândă a ATP, o amendă de 25.000 de dolari șo o perioadă de proba de un an.

A fost cel mai prost moment din cariera mea. A fost penibil pentru mine. Întotdeauna este, când intru în vestiar etc. Nu este un sentiment plăcut. Cu toții facem greșeli. Sunt o ființă umană. Vă pot asigura că nu se va mai întâmpla niciodată. A fost fără îndoială cel mai rău moment din viața mea, din cariera mea. Sper ca oamenii să mă ierte, să înțeleagă că suntem sub o presiune psihică mare, că se întâmplă lucruri pe teren pe care ei nu le văd și că toți suntem oameni. Nu este ușor pentru mine acum, dar recunosc că nu este. Trebuie să fac mai bine. Trebuie să învăț din asta. Și trebuie să mă asigur că nu se va mai întâmpla niciodată. Depinde de mine. Voi încerca să rețin asta.

Lucrez deja mental, meditație etc. Există situații stresante. Cu toții trecem prin situații stresante în viață și în sport. Nu sunt primul, nu voi fi ultimul. Știu cine sunt, cei care mă cunosc bine știu cine sunt. Ei știu că asta nu reprezintă cine sunt eu. A fost o perioadă proastă pe teren. Am jucat până la ora 5 dimineața. În aceeași zi, m-am întors să joc un dublu. Sunt cineva care dă totul pe teren, fie că e simplu sau dublu. Mulți jucători de top de simplu nu ar fi suferit rău din cauza pierderii la dublu. Nu sunt asa. Vreau să fac tot ce pot în tot ceea ce fac. Poate că a fost mai bine pe mine. Eram obosit, fizic și emoțional. Cu toate acestea, am luptat. A face greșeli aduce frustrare, dar asta nu scuză comportamentul meu. Mi-am cerut scuze, dar nu mă pot întoarce. Am lovit scaunul arbitrului cu racheta, ceea ce este oribil. Ceea ce am spus este oribil. Dar nu am vrut să rănesc pe nimeni” a comentat Alexander Zverev pentru cotidianul LEquipe.

Citeste si:  Duel spaniol, Muguruza - Badosa, în semifinalele Turneului Campioanelor