Acuzațiile de agresiune sexuală la originea divorțului Nike-Neymar

neymar puma

Nike a confirmat informațiile din „Wall Street Journal” că contractul său cu Neymar a fost întrerupt după ce un angajat al mărcii l-a acuzat de agresiune sexuală. Purtătorul de cuvânt al jucătorului și tatăl său au negat cu tărie.

La 31 august, Nike și Neymar au oprit orice colaborare, încheind treisprezece ani de la un contract început în 2007. Nici marca virgulă, nici jucătorul lui PSG nu au oferit atunci o explicație pentru această anulare surpriză. Joi, în urma dezvăluirilor din Wall Street Journal, Nike a oferit o variantă, contestată imediat de anturajul jucătorului.

„Nike și-a încheiat parteneriatul cu sportivul pentru că a refuzat să coopereze în cadrul unei investigații de bună credință asupra acuzațiilor credibile de acțiuni greșite formulate de un angajat”, a declarat Nike într-o declarație trimisă AFP, în noaptea de joi spre vineri, confirmând informațiile in cotidianul american.

Potrivit WSJ, brazilianul a fost acuzat de o angajată a mărcii că a agresat-o sexual în 2016 și a refuzat să coopereze la o anchetă desfășurată începând cu 2019. Ziarul precizează că această tânără era la New York pentru un eveniment promoțional în jurul lui Neymar și, în timp ce erau amândoi în camera lui de hotel pentru a lucra, jucătorul i-ar fi cerut să-i facă o felație.

Citeste si:  Familiile victimelor accidentului lui Kobe Bryant au acţionat în justiţie compania care deţinea elicopterul

„Ancheta nu a fost concludentă”, a concluzionat Nike, adăugând: „Nu a apărut nicio serie de fapte care să ne permită să ne pronunțăm asupra fondului cazului. Ar fi nepotrivit ca Nike să facă o declarație acuzatoare fără să poată furniza fapte justificative ”.

Purtătorul de cuvânt al jucătorului a asigurat într-o declarație că „Neymar Jr se va apăra energic împotriva acestor atacuri nefondate în cazul în care va fi prezentată vreo acuzație, fapt care nu s-a întâmplat până acum”.

„Cum pot ieși astfel de știri?„ s-a revoltat Neymar Sr, tatăl jucătorului, în cotidianul Folha de Sao Paulo, asigurând că fiul său „nici măcar nu o cunoaște pe această fată ”.

Producătorul american de echipamente a declarat în comunicatul de presă că este gata să investigheze anul 2018 când angajatul său a făcut aceste acuzații, dar că „și-a respectat dorința inițială de a păstra confidențialitatea acestei chestiuni și de a evita deschiderea unei anchete”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*