8 foști fotbaliști care sunt pasionați de jocuri de noroc

Conform regulamentelor FIFA și UEFA, dar și contractelor individuale de muncă, fotbaliștii nu au voie să joace la pariuri sportive. Acest „detaliu” nu îi împiedică, însă, pe mulți sportivi să mizeze sume mai mici sau mai mari chiar pe evenimente sportive în care sunt implicați.

Unii dintre cei care au recunoscut că au pariat sunt chiar jucători sau foști jucători celebri. Britanicii au alcătuit un top al pariorilor din Premier League:

Paul Merson, fotbalistul care a scris istorie în tricoul lui Arsenal, nu a avut doar o adicție față de jocurile de noroc, ci a experimentat mai multe dependențe: de medicamente, de băutură și de pariuri. În cele din urmă, a reușit să se recupereze, dar a mărturisit că cel mai greu i-a fost să se lase de pariuri, viciu care i-a adus o pagubă de 7 milioane de lire sterline. După ce s-a retras din activitate, a devenit imaginea unei case de pariuri.

Fostul jucător emblematic al lui Manchester United, Gary Neville, a scris o carte în care a descris obsesia pentru pariuri avută de mai mulți colegi de generație. Neville a mărturisit că a trecut, la rândul său, printr-o perioadă în care a pariat pe orice, sume imense. S-a oprit atunci când a realizat că depășise granița distracției.

Tony Adams era „celebru” pentru dependența de alcool, dar a fost și un parior înrăit. Fostul star al naționalei Angliei a pierdut sume mari înainte de a merge într-un centru în care a primit ajutor psihologic. După ce s-a vindecat de adicții, a fost implicat în campanii de conștientizare a pericolului reprezentat de „betting” pentru tinerii jucători.

Joey Barton este un alt fost fotbalist care și-a pus cariera în pericol de dragul pariurilor sportive. El a fost suspendat timp de un an și jumătate din cauza pariurilor ilegale (peste 1.000 de bilete plasate în perioada 2006-2013). S-a spus că Barton a pariat chiar pe meciuri în care a jucat, putând influența direct soarta partidei.

Citeste si:  Sezon incheiat pentru Sergi Samper

Keith Gillespie a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Newcastle United, având în CV și alte echipe de top, precum Manchester United. Performanțele din teren au fost umbrite de activitatea la pariuri sportive, care i-a adus falimentul. În total, a pierdut nu mai puțin de 7 milioane de lire sterline.

Numele Wayne Rooney a fost auzit chiar și de cei care urmăresc sportul rege doar „de la distanță”. Legenda fotbalului englez, simbol al lui Manchester United, pierdea cu regularitate bani la jocuri de noroc. Nu vorbim numai de pariuri sportive, ci și de jocuri de cazino, precum cele de aici: Slotv.ro/ro.

Jurnaliștii britanici au relatat că Rooney a pierdut 65.000 de lire sterline într-o singură seară, într-un cazino din Manchester. Era văzut des și în agențiile de pariuri, dar a reușit să se salveze.

Portarul Roy Carroll a reprezentat o deziluzie la majoritatea echipelor pe la care a trecut. Una dintre explicații a fost reprezentată de viața extrasportivă zbuciumată, udată din plin cu alcool. Printre altele, era pasionat de gambling, pariind pe curse de cai, pe meciuri de fotbal și pe extrageri loto. De cele mai multe ori pierdea, iar de acolo rezulta neputința de a se mai concentra între buturi.

Dominic Matteo și-a început cariera de fotbalist profesionist la Liverpool și s-a retras la Stoke City. Nu s-a sfiit să recunoască faptul că obișnuia să parieze. Odată, a mizat 200,000 de lire sterline pe o cursă de cai și a câștigat! Per total, însă, a ieșit pe minus la pariuri, cu mai multe milioane de lire. În anul 2015 și-a declarat falimentul personal din cauza datoriilor uriașe.