6 motive sa alegi carti de activitati pentru copii din colectia Usborne

Oricat de minunate ar fi cartile pentru stimularea imaginatiei, cei mici au nevoie de mai mult decat atat.

Cartile de activitati Usborne pentru copii sunt ideale pentru a le oferi copiilor mai mult decat o experienta de lectura, esentiala pentru puterea lor academica ulterioara.

Cu ce ii ajuta aceste carti Usborne pe copii?

Raspunsul il gasesti in cele ce urmeaza:

  •  Imbunatatirea concentrarii

Copiilor le este greu in cele mai bune momente sa stea linistiti si sa se concentreze – acest lucru poate fi ajutat de cartile de activitati pentru copii, care contin sarcini simple, dar suficient de distractive. Aceasta ii va tine pe copii absorbiti suficient de mult timp pentru a contribui la cresterea perioadei in care se pot concentra asupra unui singur lucru.

  •  Recunoasterea culorilor, a formelor etc.

Cartile de activitati pentru copii sunt, de asemenea, sunt o modalitate fantastica de a consolida recunoasterea culorilor, a formelor, a numerelor si a literelor. De asemenea, ele pot introduce sau consolida formarea cuvintelor si adunarea si scaderea de baza.

  •  Dezvoltarea motricitatii fine

Tinerea corecta a stilourilor, creionului si foarfecelor vine odata cu practica – pe tot parcursul anilor primari. Unul dintre cele mai distractive moduri in care copiii pot dobandi aceasta practica valoroasa este prin completarea activitatilor din carti – acestea ii ajuta pe copii sa isi intareasca muschii mainilor si degetelor si sa isi imbunatateasca controlul asupra stiloului.

  •  Coordonarea mana-ochi

Aceste Usborne carti cu activitati le cer copiilor sa limiteze o anumita tehnica la o anumita zona, cum ar fi colorarea unei imagini. Aceasta poate ajuta la imbunatatirea coordonarii mainilor si ochilor. Unul dintre cele mai elementare exemple in acest sens este modul in care cei mici invata sa coloreze in interiorul liniilor, mai degraba decat sa mazgaleasca fara niciun control.

Citeste si:  Shohei Ohtani și Naomi Osaka printre vedetele date în judecată pentru prăbușirea FTX
  •  Sentimentul de realizare personala

Sentimentul de mandrie si de realizare pe care copiii il simt atunci cand finalizeaza o activitate, cum ar fi sa vada imaginea care se formeaza atunci cand unesc punctele, este foarte important. Acesta poate contribui la insuflarea unui sentiment de incredere in copii, ceea ce le va permite sa abordeze provocarile de la scoala, din sport si de acasa intr-un mod pozitiv. Copiii au mai multe sanse de a reusi atunci cand cred si stiu ca sunt capabili.

  •  Timp de calitate cu copiii

In aceasta lume digitala in ritm rapid, uneori suntem atat de prinsi incat uitam sa ne asezam si sa purtam o conversatie cu copiii nostri. Cartile de activitati sunt un moment excelent pentru a ne petrece timpul impreuna, util si distractiv!

Astfel, cartile nu ar trebui sa fie nici intr-un caz plictisitoare. De fapt, incurajand copiii sa citeasca si sa faca activitati, ii vom ajuta sa dezvolte obiceiuri bune de lectura si abilitati superioare de concentrare. Cartile de activitati pentru copii ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile de citire in timp ce participa la o serie de activitati de alfabetizare si de gandire critica. Abilitatile lor de intelegere se imbunatatesc in mod natural pe masura ce descifreaza diferitele etape pentru a finaliza o activitate.

Copilul tau ce carti de activitati iubeste? Cat de des faceti ceva frumos impreuna?