5 principii de baza pentru o afacere de reseller hosting de succes

Odata cu cresterea interesului pentru modurile de comunicare, tranzactii si achizitii online, companiile lucreaza din greu la stabilirea unei identitati online. Daca prezenta pe retelele sociale ajuta la atragerea atentiei clientilor, detinerea unui site web autentifica in continuare identitatea afacerii si consolideaza increderea consumatorilor in marca. Din moment ce tot mai multe companii doresc un site web, cererea de gazduire web este in crestere. In timp ce companiile mari de gazduire web au fost alegerea conventionala a website-urilor   afacerilor mari, intreprinderile mici necesita solutii de gazduire personalizate. Aceasta situatie a dus la cresterea popularitatii afacerii de Reseller Hosting (sau reseller gazduire). In acest articol va vom spune care sunt cele 5 principii de baza pentru o afacere de reseller hosting de succes.

Este o afacere de reseller gazduire web una profitabila?

Afacerea de reseller gazduire web este una in care cumparati spatiu si resurse pe server de la o companie de gazduire web cu drepturi depline si apoi reinchiriati resursele respective clientilor dvs. O afacere de reseller hosting va permite sa intrati in industria gazduirii web fara a fi nevoie sa cheltuiti mult pe hardware si intretinere server. Tot ce trebuie sa faceti este sa cumparati un pachet de reseller gazduire web de la o companie specializata precum HostX.ro iar compania de gazduire web se va ocupa de problemele de backend.

O afacere de reseller hosting poate fi o solutie excelenta in special pentru profesionistii web, precum web designeri sau dezvoltatori web. Multe IMM-uri care incearca sa isi creeze un site web iau legatura mai intai cu profesionistii web.

Prin urmare, daca sunteti un astfel de profesionist web, in loc sa proiectati un site web si sa solicitati unei alte companii sa il gazduiasca, il puteti gazdui chiar dvs. Veniturile din aceasta afacere de gazduire web se vor adauga la profiturile dvs. si astfel veti stabili un model de afaceri recurent. In plus, clientii vor fi multumiti sa aiba o singura persoana de contact pentru toate problemele legate de website-ul lor.

5 principii de baza pentru o afacere de reseller hosting de succes

1. Alegeti o gazda web buna

Asa cum mentionam, in cazul unei afaceri de reseller hosting nu detineti niciun hardware. In schimb, compania de gazduire web este cea care detine hardware-ul si il intretine. Este esential sa alegeti o companie de gazduire web care sa aiba experienta in oferirea de servicii de gazduire web fiabile, sigure si rapide.

In plus, cautati caracteristici precum:

  • o garantie ridicata a timpului de functionare (cel putin 99,9%)
  • solutii de cache avansate pre-integrate
  • infrastructura de inalta performanta si
  • actualizarea fara probleme a planurilor de reseller gazduire

Website-urile care nu au credibilitate nu vor atrage multi vizitatori, iar acest lucru inseamna ca multi dintre clientii dvs. vor trece la oferte mai sigure. Prin urmare, alegeti o companie de gazduire web care sa fie de incredere.

2. Alegeti-va o nisa si deveniti un expert

Exista o multitudine de companii de gazduire web. Este imperativ insa sa va distingeti si sa oferiti servicii care sa iasa in evidenta. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este sa alegeti o nisa si sa deveniti un expert in aceasta nisa. Fiecare industrie are nevoie de cateva caracteristici distincte pentru site-urile sale web.

In mod identic, ar trebui sa va personalizati activ planurile de gazduire. Marile companii de gazduire web nu sunt agile: au o structura stabilita de planuri de gazduire care nu pot fi personalizate. Cu toate acestea, avantajul reseller-ilor este ca pot oferi solutii de gazduire personalizate. Deci, asigurati-va ca creati planuri personalizate care se aliniaza perfect cu nevoile clientilor de pe nisa dvs.

De exemplu, bloggerii WordPress au fost in mod conventional un public tinta popular. Acestia au un set specific de cerinte, cum ar fi usurinta utilizarii, instalarea WordPress cu un singur click, panoul de control incorporat pentru acces fara probleme la configurarea gazduirii. Mai mult, daca utilizatorii dvs. de nisa sunt bloggeri, atunci trebuie sa mentionati acest lucru pe pagina dvs. de pornire pentru a atrage clientela. In plus, includeti pe blog mai multe ghiduri despre cum sa incepeti un blog sau despre WordPress. Toate acestea va vor permite sa oferiti solutii de gazduire directionate care sa satisfaca complet nevoile clientului dumneavoastra.

Citeste si:  Jessica Pegula: Am fost un zombi timp de două zile la Paris

3. Asistenta tehnica clienti

Asistenta pentru clienti este poate cea mai importanta caracteristica a oricarei afaceri de gazduire web. Un serviciu pentru clienti extrem de personalizat este ceea ce face atractiva o companie de reseller hosting. Companiile de gazduire web cu drepturi depline nu isi pot modifica prea mult serviciile pentru clienti. Au anumite sabloane stabilite, iar asistenta este acordata numai in functie de sablonul respectiv.

Companiile de reseller hosting pot si ar trebui sa fie mai agile. Ar trebui sa utilizeze chatbots, aplicatii de cautare bazate pe inteligenta artificiala (AI), videoclipuri, bloguri si alte instrumente pentru a se asigura ca ofera cat mai multa asistenta clientilor sai.

Retelele sociale se dovedesc a fi un mod interesant de a rezolva nemultumirile clientilor. Este un canal prin care clientii pot contacta usor reprezentantii companiei. Asigurati-va ca compania dvs. se afla pe retelele de socializare si rezolva activ problemele clientilor.

In cele din urma, asistenta acordata clientilor va ajuta la intelegerea celor mai frecvente nemultumiri ale acestora. Adesea, acestia vor reclama un serviciu care nu este suficient de rapid sau eficient. Exista, de asemenea, reclamatii cu privire la transparenta comunicarii. Prin urmare, asigurati-va ca nu cadeti in aceste capcane. Fiti rapid cand rezolvati problemele si, daca exista intarzieri, tineti clientul la curent cu stadiul acesteia.

4. Marketing

Prin marketing ajungeti la oameni si reprezinta modul in care puteti castiga noi clienti. Cu toate acestea, marketingul nu inseamna doar plasarea de reclame pe Google. Marketingul a devenit mult mai nuantat. Acum, marketingul se refera la targetarea unei niste si promovarea catre persoanele care sunt cel mai susceptibile sa va cumpere serviciile.

In afara de reclama targetata, ar trebui sa creati si un blog sau un canal YouTube unde sa postati informatii pe care publicul dvs. le va gasi utile. Cand scrieti articole pentru blogul dvs., optimizati-le pentru SEO. Acest lucru va va asigura ca veti fi afisat in partea de sus a rezultatelor motorului de cautareVeti atrage mai mult trafic organic catre site-ul dvs. web.

Imbunatatiti-va prezenta pe retelele sociale. In loc sa cereti oamenilor sa vina la voi, mergeti acolo unde sunt oamenii. Comunicati-le reducerile si ofertele dvs. potentialilor dvs. clienti.

Toate acestea va creeaza o prezenta sociala ca si companie. A fi o companie cunoscuta si a avea credibilitate sociala creste valoarea si increderea marcii dvs.

5. Automatizare si scalare

Automatizarea unei afaceri se refera la automatizarea cat mai multor sarcini posibile. Astfel, puteti sa va concentrati asupra dezvoltarii afacerii dvs.

De exemplu, exista o multime de aplicatii precum WHMCS (WebHost Manager Complete Solutions) care pot automatiza sarcini repetitive precum facturarea. Aceste aplicatii vor trimite facturi, mementouri, linkuri si orice altceva clientilor dvs. automat. Nu trebuie sa urmariti.

Automatizarea sarcinilor va ajuta sa va concentrati asupra dezvoltarii afacerii. O afacere reseller hosting se rezuma la scalabilitate. Deci, in acest sector ar trebui sa va petreceti timpul – pe atragerea si pastrarea clientilor.

Concluzie

O afacere de reseller hosting poate fi profitabila daca sunteti dispus sa oferiti planuri de de reseller gazduire web personalizate si asistenta excelenta pentru clienti. La fel ca si in cazul unei companii de gazduire web, trebuie sa ofeiriti un mediu de gazduire sigur, de incredere. Iar pentru aceasta, cel mai bine este sa va asociati cu o gazda web de renume care sa ofere caracteristicile, infrastructura si asistenta necesare pentru a realiza acest lucru.