WTA a anunțat calendarul parțial pe anul 2023

australian open

WTA a dat publicităţii calendarul provizoriu al sezonului 2023 în tenisul profesionist feminin, valabil pentru perioada ianuarie – august, până la US Open, adăugând două noi turnee de categoria WTA 250 pe suprafaţă dură înainte de Indian Wells, informează Reuters.

Organismul conducător al circuitului profesionist feminin de tenis, care va sărbători 50 de ani de existenţă în 2023, a programat noi turnee la Austin (Texas) şi Merida (Mexic), în luna februarie.

Sezonul 2023 va debuta cu o nouă competiţie mixtă, United Cup, care va avea loc între 29 decembrie şi 8 ianuarie în trei oraşe australiene (Brisbane, Perth şi Sydney) şi va reuni 18 naţiuni, valoarea totală a premiilor ridicându-se la 15 milioane de dolari.

În paralel se vor desfăşura două turnee, unul de categoria WTA 500, la Adelaide (Australia), şi altul de categoria WTA 250, la Auckland (Noua Zeelandă).

Citeste si:  Felipe Caicedo a semnat cu Lazio

Calendarul cuprinde totodată turnee de categoria WTA 1.000 la Dubai, Indian Wells, Miami, Madrid, Roma, Montreal şi Cincinnati.

Cel puţin zece turnee WTA 500 şi 24 de turnee WTA 250 vor avea loc de asemenea în această perioadă.

Un calendar actualizat este aşteptat să fie publicat ulterior de WTA şi care să aducă mai multă claritate în ceea ce priveşte revenirea turneelor în China.

Gigantul asiatic nu a găzduit nicio competiţie în 2022, după ce WTA a suspendat toate competiţiile din China în urma cazului Shuai Peng, jucătoarea care l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang de agresiune sexuală, anul trecut, într-o postare pe reţelele de socializare. Ulterior ea a negat această acuzaţie.

Postarea lui Peng a determinat WTA să suspende turneele din China şi a provocat un protest internaţional legat de siguranţa jucătoarei.
AGERPRES