Wimbledonul îşi menţine datele de disputare, în ciuda amânării turneului de la Roland Garros

wimbledon

Turneul de tenis de la Wimbledon îşi va menţine datele de disputare, în ciuda amânării cu o săptămână a competiţiei de la Roland Garros, care implică reducerea sezonului pe iarbă în circuitul profesionist, informează EFE.

Anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, pentru prima oară după cel de-al Doilea Război Mondial, turneul de la Wimbledon urmează să se desfăşoare anul acesta între 28 iunie şi 11 iulie, au anunţat responsabilii All England Club într-un comunicat dat publicităţii joi.

Campionii en titre de la Wimbledon sunt românca Simona Halep, la feminin, şi sârbul Novak Djokovic, la masculin, câştigătorii ediţiei 2019.

„Pentru a reduce impactul asupra restului calendarului, sezonul pe iarbă va fi scurtat cu o săptămână în 2021, iar turneul de la Wimbledon se va disputa la datele planificate, începând din data 28 iunie, în timp ce calificările vor avea loc începând din 21 iunie”, au precizat organizatorii britanici.

Citeste si:  Jack Miller a câștigat GP-ul Japoniei

Aceştia au subliniat că decizia responsabililor de la Roland Garros de amânare cu o săptămână a turneului parizian „a fost discutată cu Board-ul Grand Slam şi, ţinând cont de circumstanţele excepţionale, este susţinută în totalitate de Australian Open, Wimbledon şi US Open”.

Oficialii turneului de la Wimbledon au subliniat, totodată, că „sezonul pe iarbă dintre Roland Garros şi Wimbledon va reveni la trei săptămâni începând din 2022”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*