Wawrinka și Monfils merg la Serbia Open. Ion Țiriac nu mai dă licența

Stan Wawrinka și Gael Monfils au convenit să concureze la Serbia Open anul acesta, conform lui Sasa Ozmo. Anul acesta, Serbia Open nu are loc la locul său obișnuit din Belgrad, din cauza renovărilor în curs de la Centrul de tenis Novak din Belgrad.

În schimb, ediția Serbiei Open din acest an va avea loc la Banja Luka, Bosnia și Herțegovina.

La Serbia Open, Djordje Djokovic este directorul turneului. În ultimii doi ani, Novak Djokovic a concurat la Serbia Open. Într-un interviu recent cu jurnaliştii sârbi la Belgrad, Djokovic a confirmat că intenţionează să revină la Serbia Open în perioada 17-23 aprilie.

Wawrinka, în vârstă de 37 de ani, și Monfils, în vârstă de 36 de ani, se vor alătura lui Djokovic și pe terenul Serbia Open.

Pentru Wawrinka și Monfils, va fi prima lor apariție la Serbia Open. Din nefericire pentru Djokovic, Serbia ar putea pierde Serbia Open. Recent, Djokovic a dezvăluit că licența împrumutată de la Ion Tiriac este închiriată până în 2023.

Familia Djokovic a încercat să cumpere licența de la Tiriac, dar fosta vedetă a tenisului refuză să o facă. Din această cauză, Serbia Open probabil nu se va întoarce în 2024. „În primul rând, trebuie să spun că licența nu este a noastră. Am închiriat-o de la proprietarul său, Ion Țiriac, și acum o vrea înapoi. Am vrut să cumpărăm licența, să găzduim turneul din Serbia pentru mulți ani de acum încolo, pentru că am avut succes – mulți oameni în tribune, ATP ne-a dat note excelente pentru toate eforturile, dar nu avem multe de făcut atunci când proprietarul nu vrea să vândă licența. Trebuie să respectăm asta”, a spus Djokovic pentru Sport Klub.

Citeste si:  Australian Open: Formatul meciurilor nu se poate schimba

Cu toate acestea, Djokovic a promis că va continua să găsească „diferite alternative pentru a obține licența”. „Acum căutăm două alternative diferite pentru a obține licența. Fie să aplicăm la ATP pentru licență. licență nouă – ceea ce este mai puțin probabil pentru că există multe turnee așa cum sunt – sau să negociezi un contract de închiriere pentru o altă licență. Posibil chiar să cumpărăm acea licență, dar prețurile au trecut prin acoperiș și majoritatea turneelor sunt profitabile, așa că este de înțeles că nu vor să vândă. Dorința noastră este mare, așa că vom vedea”, a explicat Djokovic.