Viitorul olimpic al halterelor este în pericol, avertizează Thomas Bach

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi-a reiterat miercuri îngrijorarea cu privire la atitudinea Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF) faţă de dopaj şi a avertizat că, dacă aceasta nu se va schimba, ar putea pune în pericol viitorul acestui sport la Jocurile Olimpice, informează EFE.

„Vrem să precizăm foarte clar că, dacă problemele nu sunt abordate în mod satisfăcător şi în timp util, Comitetul Executiv al CIO va trebui să revizuiască locul halterelor la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris şi viitoarele nominalizări”, a avertizat Bach într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CIO a asigurat că situaţia este „din ce în ce mai gravă” şi a indicat că, în cursul reuniunii de miercuri, Comitetul Executiv „şi-a exprimat îngrijorarea extremă cu privire la lipsa unor schimbări semnificative în ceea ce priveşte managementul şi cultura IWF”.

Citeste si:  Wayne Rooney este apt pentru jocul cu Arsenal

CIO menţine sub supraveghere Federaţia internaţională de haltere pentru ceea ce consideră laxitatea excesivă a acesteia faţă de numeroasele cazuri de dopaj în rândul sportivilor săi.

Cu câteva zile în urmă, IWF a anunţat, printr-un gest aparent către CIO, că va reveni la pragul de trei cazuri pozitive de dopaj într-un an şi în aceeaşi ţară pentru a sancţiona o federaţie naţională, după ce într-o revizuire anterioară crescuse acest număr la patru, generând furia comitetului prezidat de Bach.

CIO „ia în considerare faptul că a existat o schimbare după solicitările comitetului nostru executiv, dar vedem de asemenea că multe alte cereri de schimbări au fost ignorate, în ciuda avertismentelor noastre”, a mai spus Thomas Bach.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*