Atletism: Americanul Grant Holloway a doborât recordul mondial la 60 m garduri

Atletul american Grant Holloway a doborât recordul mondial în proba de 60 m garduri deţinut de britanicul Colin Jackson, cu ocazia cursei reuşite miercuri în reuniunea de sală de la Madrid, relatează AFP.

Holloway (23 ani), campion mondial la 110 m garduri în 2019, a fost cronometrat cu timpul de 7 sec 29/100, fiind mai rapid cu o sutime de secundă decât a fost Jackson în martie 1994 (7 sec 30/100), cu aproape trei ani înaintea naşterii americanului.

Timpul realizat de Holloway nu este deloc o surpriză, având în vedere că atletul originar din Chesapeake (Virginia) a dominat categoric sezonul de sală.

Holloway a fost înregistrat în serii cu timpul de 7 sec 32/100, a doua performanţă mondială din toate timpurile la acel moment.

”Aş spune că am făcut o cursă perfectă, dar mi-am egalat recordul în serie şi în general alerg mai repede în finală. (…) Obiectivul meu era să mă simt bine şi este exact ceea ce am făcut”, a declarat Holloway, citat de World Athletics.

Citeste si:  Federaţia italiană propune data de 2 august ca termen pentru finalizarea sezonului fotbalistic

”Ştiu că acest record riscă să nu dureze prea mult. (…) Nu mă voi mai gândi la el. Voi privi înainte. Acum vreau să revin la Gainesville (Florida), să discut cu antrenorul Holloway (Mike, nicio legătură de rudenie) şi să îmi fac o friptură bună”, a mai spus atletul american.

Holloway a subliniat că recordul în aer liber (12 sec 80/100, deţinut de compatriotul său Aries Merritt din 2012) este în vizorul său, însă priorităţile sale sunt selecţiile SUA şi apoi medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Grant Holloway esre neînvins în 41 de curse pe distanţa de 60 m garduri de la debuturile sale la seniori, în urma cu circa patru ani.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*