USTA o scoate pe Victoria Azarenka de la turneul demonstrativ „Tennis Plays for Peace” în beneficiul Ucrainei

victoria azarenka

Victoria Azarenka, de două ori campioană de Grand Slam, din Belarus, nu va mai participa la expoziția de miercuri „Tennis Plays for Peace” de la Centrul Național Billie Jean King din New York. Asociația de tenis din Statele Unite a anunțat eliminarea lui Azarenka de la eveniment într-un comunicat.

„În ultimele 24 de ore, după o analiză atentă și un dialog cu toate părțile implicate, Victoria Azarenka nu va participa în această seară la „Tennis Plays for Peace Exhibition””, a spus USTA. „Vika este un lider de jucător puternic și apreciem dorința ei de a participa. Având în vedere sensibilitatea față de jucătorii ucraineni și conflictul în curs, credem că acesta este calea de acțiune potrivită pentru noi.”

Evenimentul, care va fi disputat pe terenul Louis Armstrong, include câțiva jucători de renume din WTA și ATP, printre care Rafael Nadal, Iga Swiatek, Coco Gauff și Carlos Alcaraz, și va strânge ajutor umanitar pentru fondurile de ajutor ucrainene. Miercuri este Ziua Independenței Ucrainei.

Citeste si:  Buzărnescu este pe tabloul principal. Begu și Buzărnescu încep azi meciurile la WTA Miami

Jucătoarea ucraineană Marta Kostyuk și-a exprimat disconfortul cu privire la participarea lui Azarenka la un interviu cu postul ucrainean BTU săptămâna aceasta și a spus că a refuzat să joace în acest eveniment.

„Desigur, am primit o invitație”, a spus Kostyuk. „Cred că toți jucătorii noștri le-au primit. Când [colega ucraineană] Lesia Tsurenko și cu mine am aflat – vorbesc despre noi doar acum, pentru că nu am întrebat pe nimeni – atunci când am aflat că va exista reprezentanți ai Rusiei sau Belarusului la acest eveniment… Am spus imediat că [noi] nu vom participa la acest eveniment”.

Kostyuk a continuat criticând-o direct pe Azarenka, spunând că nu a auzit de ea de când a început invazia și spunând că „nu există niciun ajutor deschis din partea ei”.

Comentariile ei au devenit virale pe rețelele de socializare, iar participarea Azarenkăi a fost ulterior analizată. Nu sunt prezenți alți jucători bieloruși sau ruși.