UEFA îndeamnă ligile europene să nu anuleze sezoanele și speră că fotbalul reîncepe în iulie

„Suntem siguri că fotbalul poate reporni în lunile următoare, cu condiții care vor fi dictate de autoritățile publice”

Ligile europene au fost îndemnate să nu-și „abandoneze” anotimpurile, după ce oficialii au dezvăluit că lucrează la planurile de reluare a jocurilor din iulie.

UEFA, European Club Association [ECA] și European Leagues [EL] au scris tuturor celor 55 de asociații membre, inclusiv cluburilor și ligilor, și le-au chemat să „stea unite”.

„Este extrem de important ca chiar și un eveniment perturbator ca această epidemie să nu împiedice competițiile noastre să fie decise pe teren, în conformitate cu regulile lor și că toate titlurile sportive sunt acordate pe baza rezultatelor”, se arată în declarație.

Nicio asociație nu a ridicat problema anulării actualului sezon, însă, consiliul de administrație din Jupiler Pro League din Belgia a recomandat ca sezonul lor să se încheie.

Unele cluburi din Olanda solicită, de asemenea, încheierea prematură a sezonului lor.

„Urmând îndeaproape evoluția situației actuale, grupul de lucru din calendar va indica cât mai curând posibil, și ideal, până la jumătatea lunii mai, care dintre planurile pot fi adoptate pentru finalizarea sezonului fără a lăsa pe nimeni în urmă. Oprirea competițiilor ar trebui într-adevăr să fie ultima soluție după ce a recunoscut că nicio alternativă calendaristică nu ar permite încheierea sezonului „.

Scrisoarea, semnată de președintele UEFA, Aleksander Ceferin, președintele ECA, Andrea Agnelli și președintele EL, Lars-Christer Olsson, recunoaște că sănătatea publică rămâne prioritatea principală.

Citeste si:  Rafael Nadal: „Vaccinarea este singura ieșire din coșmarul COVID”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*