Noi oamenii suntem înzestrați cu niște senzori perfecți care detectează ce este mai bun în mâncarea pe care o gustăm. Sunt unele combinații alimentare care ne fac să exclamăm de plăcere. Secretul lor este alăturarea perfectă a două sau mai multe ingrediente care se completează reciproc.
Iată 3 dintre cele mai gustoase combinații culinare:
Supă de roșii și brânză la grătar
Ingrediente:
- 500 grame de brânză Cheddar
- 1 cană de mozzarella răzuită
- sare
- piper negru
- pudră de ardei roșu, opțional
- 8 felii de pâine cu smântână
- 150 de grame de unt de calitate, nesărat
Mod de preparare
Preîncălzește o tavă de fontă în cuptor la foc mediu. Într-un castron de mărime medie, amestecă bine brânzeturile albe Cheddar și mozzarella cu un praf de sare și piper.
Gătește fiecare sandviș de brânză la grătar, fără a aglomera tigaia. Acoperă fiecare felie de pâine cu unt din belșug, nivelează și presară deasupra sare și piper. Așeazăi câte o felie, cu untul în jos, într-o tigaie din fontă încălzită.
Întinde într-un strat generos și uniform amestec de brânză și acoperă cu a doua felie de pâine, cu partea de unt în sus. Condimentează partea de deasupra a pâinii unse cu sare și piper, după gust.
Gătește cu răbdare, la foc mic și lent, lăsând untul să facă pâinea ușor crocantă. Acest procedeu va dura maximum 5 minute. Răsucește cu grijă sandvișul și continuă să-l coci și pe cealaltă parte încă 4-5 minute, până când brânza este topită frumos, iar pâinea devine crocantă și aurie.
Ia-l de pe foc și așează-l într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Pune-l în cuptorul preîncălzit, ca să se mențină cald în timp ce pregătești și celelalte sandvișuri.
Prepară o supă de roșii din roșii proaspete, ceapă cartofi, busuioc, supă de legume, ardei iute, sare și piper, după procedeul obișnuit. Ornează cu frunze proaspete de busuioc. Servește preparatul cald, alături de un bol fierbinte cu supă de roșii.
Varză à la Cluj
Ingrediente
- 500 de grame de carne tocată, amestec de vită și porc
- 150 de grame de orez
- 100 mililitri de bulion de roșii
- 2 cepe
- ulei
- sare și piper
- 100 de grame de smântână
- 750 de grame de varză murată, tăiată mărunt
Mod de preparare
Fierbe orezul în apă cu puțină sare. Taie ceapa mărunt și călește-o în puțin ulei până devine sticloasă apoi adăugă carnea tocată. Condimentează totul cu sare și piper după gust.
Asamblează preparatul astfel: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, încă un strat de orez și apoi încă unul de varză tocată.
Deasupra toarnă bulionul și pune tava în cuptor pentru 30 minute. După ce se coace, scoate tava, adaugă smântâna și mai pune preparatul la cuptor pentru încă 10 minute.
Poți comanda acest fel de mâncare de la Spartan prin intermediul aplicației Foodpanda sau îl poți prepara acasă, pentru că este un preparat simplu de gătit, gustos și plin de savoare.
Humus cu sfeclă roșie coaptă
Ingrediente:
- 2 bucăți de sfeclă de mărime medie
- 400 de grame de năut fiert
- 1/2 linguriță sare
- 2 caței de usturoi
- 3 linguri de tahini
- 2 linguri de apă
- 2 linguri ulei de măsline
- rozmarin
Mod de preparare
Pune sfecla la copt în cuptorul preîncălzit timp de 45 minute până se înmoaie bine și las-o la răcit pentru aproximativ 10 minute.
Până se răcește sfecla prepară humusul. Pune în blender năutul fiert împreună cu restul ingredientelor (mai puțin uleiul de măsline, acesta se adaugă treptat, la final) și omogenizează amestecul.
Curăță sfecla răcită, tai-o în bucăți mici și mixează în blender până se transformă într-o pastă. Amestecă cele două compoziții obținute.
Servește preparatul cu pâine prăjită fierbinte și crocantă. Poftă bună!
Lasă un răspuns