Timpul trece pentru Lewis Hamilton

lewis hamilton

Timpul se scurge pentru ca Lewis Hamilton să încerce să salveze campionatul piloților de Formula 1 din acest an în fața excelenței prestații necruțătoare a lui Max Verstappen și Red Bull.

Victoria lui Verstappen în Marele Premiu din Mexico City de duminică a fost a noua din 18 curse din acest sezon. Niciun pilot care a câștigat atât de multe curse într-un an nu a pierdut vreodată campionatul. Și, așa cum stau lucrurile, olandezul nu pare să se oprească din tendință.

Verstappen are un avans de 19 puncte, apropiindu-se din ce în ce mai mult de o victorie clară, cu patru curse până la final, iar Hamilton, a cărui echipă Mercedes a fost depășită în Mexic, a câștigat o singură dată în ultimele opt curse.

Hamilton, între timp, este realist cu privire la șansele sale de a câștiga acel al optulea titlu record în acest an. „Mai sunt patru curse [de parcurs]”, a spus el, „dar 19 puncte înseamnă o mulțime de puncte. Și el a avut multe victorii. Dacă ar fi să continue asta la următoarele circuite, vom fi în necaz”.

Citeste si:  Swansea: Bony și Fer vor lipsi pentru restul sezonului

Victoria lui Verstappen era așteptată înainte ca echipele să apară în Mexic – Red Bull a fost puternic acolo chiar și în anii în care Mercedes a avut un avantaj semnificativ cu mașina față de ei la majoritatea celorlalte piste. Dar a existat o perioadă în weekend când se părea că Mercedes ar putea să le smulgă cursa. Red Bull a dominat în antrenamentele, dar a făcut un pic de mizerie în partea finală a calificărilor, iar Mercedes a profitat. Valtteri Bottas a luat pole position cu o juma de tură, iar Hamilton i s-a alăturat pe primul rând. Între timp, Verstappen s-a putut califica doar pe locul al treilea, ultima sa sesiune distrusă dacă nu a făcut ca anvelopele să funcționeze corect în primul tur, iar apoi ambii Red Bull s-au împiedicat de mașina lui Yuki Tsunoda de la echipa soră Alpha Tauri în ultimele tururi.