Swiatek o va înfrunta pe Jabeur în finala US Open

Numărul unu mondial, Iga Swiatek, a învins-o pe Aryna Sabalenka în trei seturi pentru a stabili o confruntare finală la US Open cu Ons Jabeur.

Swiatek 9foto0, de două ori campioană a Openului Francez, a venit din urmă pentru a o învinge pe a șasea cap de serie Sabalenka cu 3-6, 6-1, 6-4 pe stadionul Arthur Ashe și a ajuns în prima ei finală la US Open. Sabalenka a urmărit prima finală de Grand Slam din cariera ei, după ce tocmai a ratat cu înfrângeri în semifinale la Wimbledon și la US Open anul trecut. Însă tânăra de 24 de ani din Belarus a suferit o cădere în timp ce conducea în al treilea set, în timp ce Swiatek a reușit să revină. Starul polonez Swiatek a spus că o pauză de urgență la baie după pierderea primului set a fost crucială.

„Trebuia să plec”, a spus Swiatek. „Cu siguranță m-am simțit mai bine. Îmi pare rău, este dezgustător”, a adăugat tânăra de 21 de ani. „Am încercat să folosesc acel timp pentru a mă gândi ce să schimb, pentru că îmi amintesc că atunci când eram mai mică tot ce făceam în baie între seturi după ce pierdeam era să plâng. Dar de data aceasta m-am putut gândi la ce să schimb și la rezolvarea problemei.”

Citeste si:  Nadal este selecționat pentru meciul de Cupa Davis

Jabeur a demolat-o pe Caroline Garcia în două seturi pentru a deveni prima femeie africană din istorie care a ajuns, joi, în finala de la US Open. Cel de-al cincilea cap de serie, Jabeur, a dominat-o pe Garcia de la început până la sfârșitul unei semifinale unilaterale pe stadionul Arthur Ashe, câștigând cu 6-1, 6-3.

„După Wimbledon am avut multă presiune asupra mea și sunt foarte uşurată că pot să-mi susţin rezultatele. Sezonul pe terenuri dure a început puțin rău, dar sunt foarte fericit că am ajuns în finală aici” a declarat Jabeur.

Tunisianca în vârstă de 28 de ani a învins-o pe Garcia de patru ori ca juniori în probe de Grand Slam și de două ori ca profesionistă în Slams înainte de joi.