Steagurile Rusiei și Belarusului au fost interzise la Australian Open

Federația Australiană de Tenis a interzis arborarea steagurilor Rusiei și Belarusiei la Australian Open.

„Steagurile rus și belarus sunt interzise pe toată durata turneului de la Australian Open. Politica noastră inițială a fost că fanii le puteau aduce, dar nu le puteau folosi pentru a provoca perturbări”, se arată într-o declarație de la Tennis Australia.

Această decizie vine în urma unei solicitări a ambasadorului ucrainean după ce steagurile au fost văzute în mulțime, inclusiv în timpul meciului din primul tur dintre ucraineanca Kateryna Baindl și rusoaica Kamila Rakhimova. În tribune, în cadrul acestui meci, suporterii ucraineni făcuseră apel la serviciile de securitate și la poliție să reacționeze. Un steag rusesc a fost văzut și pe Rod Laver Arena în timpul victoriei lui Daniil Medvedev asupra americanului Marcos Giron.

Citeste si:  Primul titlu WTA pentru Kerber!

„Condamn ferm afișarea publică a steagurilor rusești în timpul meciului jucătoarei ucrainene Kateryna Baindl de la Australian Open”, a declarat ambasadorul ucrainean Vasyl Myroshnychenko pe rețelele de socializare. Apoi, el a cerut Tennis Australia să aplice politica de steag neutru. Tennis Australia se confruntă și cu critici din partea lui Doug Trappett, fostul ambasador al Australiei în Ucraina. „Puteai să interzici jucătorii ruși și să te poziționezi să răspunzi serios acestor incidente previzibile, dar ai ales lașitatea”.