Sparge carantina și fuge 3.000 km cu mașina din Spania până la Copenhaga

Pione Sisto, cel mai înalt jucător al Celta Vigo, în vârstă de 26 de ani, nu a rezistat izolării în Galicia și a fugit singur în Danemarca, fără să anunțe clubul.

Aproape 3.000 de kilometri cu mașina, pe drumurile unei Europe pustii, pentru a scăpa de Vigo și a se întoarce la Copenhaga. Este povestea incredibilă a lui Pione Sisto, un atacant al clubului spaniol Celta Vigo, în vârstă de 26 de ani, care nu a ținut pasul cu carantina din Galicia și a decis să se întoarcă în Danemarca fără să spună nimic clubului.

Pione Sisto este un mix de țări și continente. S-a născut în Uganda din părinți din Sudanul de Sud, dar la două luni era deja în Danemarca, unde a emigrat împreună cu familia. Și acolo a început să joace, până a ajuns la Midtjylland, un club danez atent la talentele africane. Din 2014, Pione Sisto a luat cetățenia țării scandinave și a strâns deja peste 20 de prezențe cu echipa națională.

Doi ani mai târziu a venit oferta de la Celta Vigo în La Liga. Este marea ocazie, dar problemele coronavirusului explodează ceea ce schimbă viața tuturor, cu atât mai mult în Spania unde se răspândește infecția. Atacantul nu poate rezista la izolarea voluntară și decide să fugă. Nu o poate face cu avionul din cauza restricțiilor de zbor. Apoi într-un moment de disperare se urcă în mașină și pleacă în jumătate de Europă, singur, pentru a se întoarce la familia sa.

Citeste si:  Friedel mai vrea un an la Tottenham

Managerii clubului spaniol îl sună, dar nu răspunde. Sunt atât de îngrijorați încât merg la el acasă pentru a afla ce s-a întâmplat. O găsesc goală. Pione este deja la Copenhaga. Managerii clubului sunt enervati de nerespectarea comunicării și de exemplul rău dat prin evitarea carantinei.

În urmă cu un an, jucătorul fusese amendat pentru că, timp de trei săptămâni, continuase să mănânce doar fructe, nu o dietă propice unui sportiv. De această dată măsurile vor fi și mai stricte. Problema este cu siguranță mai serioasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*