Spaniolul Alejandro Valverde (Movistar) nu va participa la Turul Andaluziei de teama coronavirusului

Spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), ciclistul care a câştigat de cele mai multe ori Turul Andaluziei (2012, 2013, 2014, 2016 şi 2017), nu va participa la cea de-a 68-a ediţie a cursei, în care urma să-şi ia rămas bun de la fani, ca măsură de precauţie în ceea ce priveşte infecţia cu coronavirus.

”Dorinţa lui Alejandro Valverde de a-şi lua rămas bun de la fanii andaluzi în acest an al retragerii sale a fost împiedicată de pandemia de Covid. Planurile sale au fost date, din păcate, peste cap”, au menţionat organizatorii competiţiei.

Locul său în echipa Movistar pentru Turul Andaluziei va fi luat de columbianul Ivan Ramiro Sosa, venit de la Ineos, care a avut o evoluţie foarte bună în Tour de la Provence.

Valverde, care va împlini 42 ani pe 25 aprilie, are înaintea ultimului său sezon din carieră 130 de victorii în palmares, un succes în Turul Spaniei (2009), un podium în Turul Franţei (locul 3 în 2015) şi Turul Italiei (locul 3 în 2016) şi titlul mondial în cursa de fond din 2018.

”Îmi doresc să mă despart cu recunoştinţă de ciclism, în general, şi de echipa mea, pentru toţi aceşti ani frumoşi, dar mai presus de toate îmi doresc sănătate, fără accidentări, să pot concura în faţa publicului. Asta m-ar bucura foarte mult pentru a încheia o carieră atât de frumoasă în acest sport”, declara, în ianuarie, Valverde cu prilejul prezentării echipei Movistar pentru sezonul 2022.

Citeste si:  Chelsea: adio Villas-Boas

Rutierul din Murcia a explicat că şi-a amânat retragerea pentru că se simţea bine în curse: ”Senzaţiile nu sunt diferite, sunt încă bune şi am decis să mai continui un an şi să mă retrag concurând în faţa publicului, cel care te înconjoară la căţărări, la sosiri şi care ne dă multă forţă şi energie. Era păcat să mă retrag fără public şi acum sper că vom putea avea un an mai normal şi să ne bucurăm 100% de fiecare cursă”.

În 2022, Valverde plănuieşte însă să ia startul în Turul Italiei şi Turul Spaniei, dar şi la Campionatul Mondial de şosea.

Valverde a debutat ca ciclist profesionist în 2002 la echipa Kelme-Costa Blanca, iar după trei ani s-a alăturat grupării Illes Balears-Caisse d’Epargne, înainte de a ajunge în 2012 la Movistar.

”Vreau să fiu amintit ca un mare ciclist, care a dat totul pentru acest sport şi căruia i-a plăcut foarte mult. Mai mult decât victoriile, care sunt acolo, aş vrea ca fanii să şi amintească de mine ca de un om grozav care a dat totul pe bicicletă”, a adăugat Valverde. AGERPRES