Sorana Cirstea s-a calificat in turul secund la Eastbourne

Sorana Cirstea s-a calificat in turul secund la Eastbourne

Sorana Cirstea (27 ani, 62 WTA), venita din postura de lucky loser, a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a se califica in turul secund a turneului WTA pe iarba de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari. Sorana a invins-o cu 6-3, 6-2 pe Katerina Siniakova (Cehia, 21 de ani locul 39 WTA).

Cirstea si-a asigurat un cec de 5.155 dolari si 43 de puncte WTA, urmand ca in turul secund sa o infrunte pe britanica Johanna Konta, a cincea favorita. Konta (26 ani, 7 WTA) a invins-o pe Cirstea cu 6-2, 6-3, in primavara, in meciul de Fed Cup de la Constanya, ramas in memorie mai ales pentru incidentul in care a fost implicat capitanul nejucator al echipei Romaniei, Ilie Nastase, acuzat de Konta si de Anne Keothavong, capitanul echipei britanice, ca le-ar fi insultat.

Romania are trei jucatoare in turul secund la Eastbourne, Monica Niculescu urmand sa joace contra cehoaicei Petra Kvitova (N. 13), iar Simona Halep (a doua favorita), impotriva chinezoaicei Ying-Ying Duan (64 WTA), care a profitat de abandonul americancei Christina McHale, la scorul de 6-3, 4-0.

(AGERPRES)

Leave a Reply

Your email address will not be published.