Simona Halep suspendată provizoriu pentru dopaj

Simona Halep suspendată provizoriu pentru dopaj

Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a picat un test antidoping la US Open, a anunțat Agenția Internațională de Integritate a Tennisului.

Numărul nouă mondial a fost testat pozitiv pentru medicamentul anti-anemie Roxadustat la New York și a fost suspendat provizoriu. Halep, care a câștigat Openul Francez în 2018 și Wimbledon anul următor, este cea mai cunoscută jucătoare de tenis care a picat un test antidrog de la Maria Sharapova în urmă cu șase ani.

Halep a suferit o pierdere-șoc în fața Daria Snigur în primul tur al US Open și și-a încheiat sezonul luna trecută după o intervenție chirurgicală la naz.

Citeste si:  Simona Halep umilită la Roland Garros

Într-o declarație pe canalele sale de socializare, Halep a scris: „Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. „Am fost anunțată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce a fost cel mai mare șoc din viața mea”.

Medicamentul pentru care este acuzată Simona Halep este apărut în 2019 fiind indicat doar la sugestia medicului specialist.

Sari la bara de unelte