Simona Halep suspendată provizoriu pentru dopaj

simona halep

Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a picat un test antidoping la US Open, a anunțat Agenția Internațională de Integritate a Tennisului.

Numărul nouă mondial a fost testat pozitiv pentru medicamentul anti-anemie Roxadustat la New York și a fost suspendat provizoriu. Halep, care a câștigat Openul Francez în 2018 și Wimbledon anul următor, este cea mai cunoscută jucătoare de tenis care a picat un test antidrog de la Maria Sharapova în urmă cu șase ani.

Halep a suferit o pierdere-șoc în fața Daria Snigur în primul tur al US Open și și-a încheiat sezonul luna trecută după o intervenție chirurgicală la naz.

Citeste si:  Sezon incheiat pentru Marc Gasol

Într-o declarație pe canalele sale de socializare, Halep a scris: „Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr. „Am fost anunțată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce a fost cel mai mare șoc din viața mea”.

Medicamentul pentru care este acuzată Simona Halep este apărut în 2019 fiind indicat doar la sugestia medicului specialist.