Simona Halep, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, învinse în proba de dublu la Australian Open

Halep

Jucătoarele române de tenis Simona Halep, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu au părăsit, joi, proba feminină de dublu a turneul Australian Open, după ce au pierdut meciurile susţinute în runda inaugurală la Melbourne.
Halep şi tânăra jucătoare australiană Charlotte Kempenaers-Pocz (16 ani), beneficiarele unui wildcard, au fost întrecute de perechea australiană Arina Rodionova/Storm Sanders cu 6-4, 7-5, după o oră şi 21 de minute.
Rodionova şi Sanders au început meciul cu break şi acesta a făcut în cele din urmă diferenţa în primul set, adjudecat cu 6-4. Halep a avut nevoie de intervenţia fizioterapeutului la scorul de 5-4, după ce a acuzat probleme la mâna dreaptă.
Simona Halep şi Charlotte Kempenaers-Pocz au avut o evoluţie mult mai bună în setul secund, în care au condus cu 3-0 şi 5-1, dar au pierdut apoi şase ghemuri la rând, setul (5-7) şi meciul.
Irina Begu şi argentinianca Nadia Podoroska au fost întrecute în primul tur de cuplul croato-sârb Darija Jurak/Nina Stojanovic, cu 6-0, 5-7, 6-2, după o oră şi 52 de minute. De remarcat că Begu a fost învinsă de Stojanovic şi în primul tur la simplu.

Citeste si:  Andy Murray se desparte de antrenorul Jamie Delgado și se pregătește pentru sezonul 2022
Dacă primul set a fost fără istoric, Begu şi partenera sa au fost conduse cu 3-1 în actul al doilea, au revenit şi au egalat, iar la 5-4 pentru adversare au reuşit să răstoarne situaţia cu trei ghemuri consecutive (5-7), restabilind egalitatea la seturi. În decisiv, echilibrul s-a păstrat doar în primele patru ghemuri, după care Jurak şi Stojanovic au reuşit o serie de patru ghemuri, câştigând cu 6-2.

Mihaela Buzărnescu şi Ankita Raina (India) au fost învinse fără drept de apel de australiencele Olivia Gadecki/Belinda Woolcock, cu 6-3, 6-0, într-o oră şi 17 minute.

Perechile învinse s-au ales cu cecuri de 30.000 de dolari şi 10 puncte WTA.

Singurele reprezentante ale României în proba de dublu au rămas Andreea Mitu şi Raluca Olaru, care vor juca în turul al doilea cu perechea Liudmila Kicenok (Ucraina)/Jelena Ostapenko (Letonia), cap de serie numărul 13.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*