Sezonul NBA începe în 22 decembrie cu 72 de meciuri

NBA și NBPA, sindicatul jucătorilor, au ajuns la un acord. Sezonul 2020-2021 va începe pe 22 decembrie și fiecare echipă va juca 72 de meciuri.

„NBA și NBPA anunță că au ajuns la un acord de principiu cu privire la începutul sezonului 2020-2021, precum și ajustări la anumite prevederi ale actualului acord colectiv afectat de pandemia Covid-19. Acest acord trebuie pus în continuare la votul consiliului de administrație al ligii ”, se poate citi într-un comunicat de presă.
Vinerea trecută, jucătorii votaseră deja în favoarea planului NBA, deși unii susținuseră revenirea la competiție pe 18 ianuarie, pentru Ziua lui Martin Luther King, pentru a nu relua prea devreme, finaliștii sezonului trecut, Lakers și Heat, după ce au jucat până la jumătatea lunii octombrie.
Fiecare echipă va juca 72 de meciuri din sezonul regulat. Programul pentru acesta din urmă va fi dezvăluit în următoarele săptămâni. Deschiderea pieței de transferuri a fost stabilită pentru 20 noiembrie, la două zile după Proiect. Taberele de antrenament se vor deschide pe 1 decembrie.
10% deducere din salariile jucătorilor
În cele din urmă, s-au ajuns la acorduri financiare cu o modificare a convenției colective pentru a compensa pierderea de venituri estimată la 40% după închiderea sezonului NBA. Jucătorii au fost de acord cu o deducere de 10% din salariu. Această deducere ar putea fi extinsă pe mai multe sezoane, dar nu poate depăși niciodată 20% într-un singur sezon.
Citeste si:  Everton vrea explicații după amânarea meciului împotriva Manchester City

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*