Serena Williams i-a adus un omagiu atletei Florence Griffith-Joyner prin costumaţia de la Australian Open

serena williams

Americanca Serena Williams a debutat la Australian Open într-un combinezon Nike cu un singur picior, în culorile negru, roşu şi roz, la prima sa partidă disputată luni la Australian Open, aducându-i un omagiu campioanei olimpice de atletism Florence Griffith Joyner, renumită pentru unghiile ei lungi şi colorate şi echipamentul extravagant, transmite Reuters.

După ce a eliminat-o pe germanca Laura Siegemund (6-1, 6-1), Serena a lăudat producătorul de echipament sportiv pentru ideea de a o rememora pe FloJo, aşa cum era denumită popular atleta americană şi a dezvăluit admiraţia sa pentru fosta triplă campioană olimpică.

”Am fost inspirată de FloJo, care a fost o minunată atletă, o atletă uimitoare pe când mă maturizam. Urmăream costumaţia ei, mereu cu ceva schimbat, echipamentul ei era întotdeauna uimitor”, a declarat Serena Williams la conferinţa de presă de după meci.

Recordurile mondiale stabilite de FloJo la JO 1988 de la Seul, în probele de 100 şi 200 m, rezistă şi azi, deşi moartea ei timpurie, la doar 38 de ani, a alimentat suspiciunile cu privire la utilizarea steroizilor, aspect care i-a afectat imaginea.

Citeste si:  Spania, deţinătoarea Cupei Davis, a ratat calificarea în sferturile de finală

”În acest an ne-am gândit ce putem face pentru a o menţine pe Serena Williams la cel mai înalt nivel. A fost ca ‘O, Doamne’, este aşa de grozav. Evident că am făcut unele modificări şi am ajuns la acest model”, a declarat Williams, care a spus că ideea pentru a omagia pe FloJo a venit de la Nike.

Serena nu este singurul star care i-a adus un tribut fostei atlete americane. În 2018, în timpul unui omagiu adus atleţilor de culoare, cântăreaţa Beyonce a purtat un combinezon cu un singur picior. Soţul lui Beyonce, Jay-Z, a purtat un echipament de atlet şi şi-a ridicat pumnul în aer, ”simbolul black power”, precum au făcut Tommie Smith şi John Carlos pe podiumul JO 1968 de la Ciudad de Mexico, în semn de protest contra injustiţiei rasiale. AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*