Sebastien Loeb şi Daniel Elena nu vor mai face echipă la Raliul Dakar în 2022

Pilotul francez Sebastien Loeb nu va mai face echipă cu copilotul monegasc Daniel Elena la Raliul Dakar 2022, după o colaborare de cinci ediţii la cea mai dură cursă de anduranţă din lume şi după nouă titluri de campioni mondiali de raliuri (WRC), transmite AFP.

”După cinci curse Dakar petrecute împreună şi după discuţii cu echipa Prodrive, am ajuns la concluzia că ar mai bine să încercăm alt lucru. Nu vom trece uşor peste faptul că nu vom lua startul în 2022 în calitate de coechipieri”, a declarat Loeb, 47 ani, pe contul său de Twitter.

Daniel Elena, 48 ani, nu şi-a ascuns dezamăgirea şi neînţelegerea faţă de decizia echipei Prodrive, prin intermediul unui clip video postat pe Facebook. În 2021, Loeb şi Elena au abandonat în etapa a opta a Raliului Dakar. Cele mai bune clasări ale lor au fost locul 2 în 2017 şi locul 3 în 2019.

Citeste si:  Iniesta îşi continuă cariera la Emirates Club (Emiratele Arabe Unite)

Loeb şi Elena colaborează de 23 ani şi au dominat WRC între 2004 şi 2012, când au cucerit nouă titluri mondiale, iar mai recent au ajutat Hyundai să câştige două titluri mondiale la constructori în 2019 şi 2020.

Loeb nu a anunţat încă cine îi va fi copilot la Dakar 2022, iar în acest an francezul va concura în Extreme E, o nouă competiţie, pentru SUV-uri electrice.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*