Nepalezul Kami Rita va escalada vârful Everest pentru a 25-a oară

Şerpaşul nepalez Kami Rita a început pregătirile pentru cea de-a 25-a sa ascensiune pe Everest, cel mai înalt vârf al planetei (8.848 m), aflat în masivul Himalaya, informează L’Equipe.

Kami Rita, în vârstă de 51 ani, este recordmanul de ascensiuni pe „Acoperişul Lumii”. El a cucerit în premieră acest vârf în 1994, reuşind să repete performanţa de 24 de ori în total, până acum.

Nepalezul a dorit să efectueze cea de-a 25-a ascensiune în 2020, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 ani, însă criza sanitară globală i-a dat planurile peste cap. Din cauza absenţei turiştilor, el nu a putut găsi o expediţie care i-ar fi permis să realizeze această nouă performanţă.

Citeste si:  James Harden (Houston Rockets) refuză contractul de peste 50 de milioane de dolari pe an

Kami Rita deţine şi un alt record: în 2019, el a devenit prima persoană care a reuşit două ascensiuni pe Everest în decurs de o săptămână.

Alpinist experimentat şi cunoscut, şerpaşul nepalez a reuşit până acum 35 de ascensiuni de peste 8.00 m în cursul carierei sale, cu expediţii pe K2 (8. 611 m), Manaslu (8.163 m), Lhotse (8-516), dar mai ales pe Cho Oyu (8.188 m), pe care l-a escaladat de opt ori.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*