Se joacă Serie A: 20 iunie e ziua de restart

Campionatul Serie A va începe din nou pe 20 iunie. Cu toate acestea, Cupa Italiei se va relua prima: semifinalele (Napoli-Inter și Juventus-Milan) revin pe 13 și 14, finala de la Roma pe 17.

Acesta este rezultatul întâlnirii dintre guvern și lumea fotbalului. Ministrul sportului, Vincenzo Spadafora, a ilustrat termenii deciziei: „O întâlnire foarte utilă cu toate forurile de decizie, după cum am spus că fotbalul va fi repornit atunci când vor exista toate condițiile de siguranță și când CTS ne va da acordul. Acum țara începe din nou să se relaxeze, sportul începe din nou relaxarea”.

CTS a aprobat protocolul pentru recuperarea competișiilor și a confirmat necesitatea carantinei în cazul în care un jucător este pozitiv.

Citeste si:  Tatarusanu a parasit Fiorentina pentru Nantes

”Am întrebat Federația de fotbal ce se va face dacă se va relua campionatul și va reveni situația de urgență pentru sănătate. FIGC m-a asigurat că există un plan B și C, un playoff și blocarea clasamentului. Sper personal că se poate da un semnal pozitiv întregii țări odată cu meciurile din Cupa Italiei. Asta ar fi clar: ar fi o repornire a trei competiții importante în beneficiul tuturor italienilor „.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre reluarea seriei B, programată pentru 26 iunie și a seriei C (aici nu există date). Săptămâna viitoare va exista o întâlnire pentru fotbalul feminin, care ar putea începe din nou la jumătatea lunii iulie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*