Scrisoarea deschisă a lui Zidane către fanii Real Madrid: „Plec pentru că clubul nu mai are încrederea în mine de care am nevoie”

zinedine zidane

Scrisoarea antrenorului Zinedine Zidan a fost trimisă redacției spaniole AS, pentru fanii Real Madridului:

”Dragi fani ai Real Madridului, De mai bine de 20 de ani, din prima zi în care am ajuns la Madrid și am purtat cămașa albă, mi-ați arătat dragostea ta. Întotdeauna am simțit că există ceva special între noi. Am avut onoarea enormă de a fi jucător și antrenor al celui mai mare club din istorie, dar mai presus de toate sunt doar un alt fan al Madridului. Din toate aceste motive am vrut să scriu această scrisoare, să-mi iau rămas bun de la voi și să-mi explic decizia de a părăsi postul de antrenor.

Când, în martie 2019, am acceptat oferta de a mă întoarce la Madrid după o pauză de opt luni, a fost, desigur, pentru că președintele Florentino Pérez mi-a cerut, dar și pentru că toți mi-ați cerut în fiecare zi să fac acest lucru. Când am întâlnit pe oricare dintre voi pe stradă, am simțit sprijinul și dorința de a mă vedea din nou cu echipa. Pentru că împărtășesc valorile Real Madrid; acest club aparține membrilor săi, fanilor săi și întregii lumi. Am încercat să urmez aceste valori în tot ceea ce am făcut și am încercat să fiu un exemplu. A fi la Madrid timp de 20 de ani este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viața mea și știu că datorez în totalitate faptului că Florentino Pérez m-a susținut în 2001, a luptat să mă aducă aici când unii oameni erau împotrivă. O spun din inimă când spun că voi fi mereu recunoscător lui ‘presi’ pentru asta. Mereu.

Am decis acum să plec și vreau să explic corect motivele. Merg, dar nu sar peste bord și nici nu m-am săturat de antrenorat. În mai 2018 am plecat pentru că după doi ani și jumătate, cu atâtea victorii și atâtea trofee, am simțit că echipa are nevoie de o nouă abordare pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Dar acum, lucrurile stau altfel. Plec pentru că simt că clubul nu mai are încrederea în mine de care am nevoie și nici sprijinul pentru a construi ceva pe termen mediu sau lung. Înțeleg fotbalul și cunosc cerințele unui club precum Real Madrid. Știu că atunci când nu câștigi, trebuie să pleci. Dar cu acest lucru a fost uitat un lucru foarte important, tot ce am construit zi de zi a fost uitat, ceea ce am adus în relațiile mele cu jucătorii, cu cei 150 de oameni care lucrează cu și în jurul echipei. Sunt un câștigător natural și am fost aici pentru a câștiga trofee, dar și mai importante decât acestea sunt oamenii, sentimentele lor, viața însăși și am senzația că aceste lucruri nu au fost luate în considerare, că a existat eșecul de a înțelege că aceste lucruri mențin și dinamica unui mare club. Într-o oarecare măsură am fost chiar mustrat pentru asta.

Citeste si:  Noile protocoale anti-Covid diminuează şansele lui Djokovic de a juca la US Open

Vreau să existe respect pentru ceea ce am realizat împreună. Mi-aș fi dorit ca relația mea cu clubul și președintele din ultimele luni să fi fost puțin diferită de cea a altor antrenori. Nu ceream privilegii, desigur că nu, doar ceva mai multă amintire. În zilele noastre, viața unui antrenor în adăpost la un club mare este de două sezoane, puțin mai mult. Pentru ca aceasta să dureze mai mult, relațiile umane sunt esențiale, sunt mai importante decât banii, mai importante decât faima, mai importante decât orice. Ei trebuie să fie hrăniți. De aceea m-a durut atât de mult când am citit în presă, după o înfrângere, că aș fi concediat dacă nu câștig următorul joc. M-a rănit pe mine și pe întreaga echipă, deoarece aceste mesaje divulgate în mod deliberat către mass-media au influențat negativ echipa, au creat îndoieli și neînțelegeri. Din fericire am avut acești băieți uimitori care au fost cu mine până la moarte. Când lucrurile s-au stricat, m-au salvat cu victorii magnifice. Pentru că ei credeau în mine și știau că eu cred în ei. Bineînțeles că nu sunt cel mai bun antrenor din lume, dar pot oferi tuturor, indiferent dacă este un jucător, un membru al corpului de antrenori sau orice angajat, puterea și încrederea de care au nevoie în slujba lor. Știu perfect de ce are nevoie o echipă. De-a lungul acestor 20 de ani la Madrid, am aflat că voi, fanii, doriți să câștigați, desigur, dar mai presus de toate doriți ca noi să dăm totul: antrenorul, personalul, angajații și, bineînțeles, jucătorii. Și vă pot asigura că am dat 100% din noi înșine acestui club.

Aș dori să profit de această ocazie pentru a trimite un mesaj jurnaliștilor.Am ținut sute de conferințe de presă și, din păcate, am vorbit foarte puțin despre fotbal, deși știu că vă place fotbalul, acest sport care ne aduce împreună.Cu toate acestea, și fără nicio dorință de a critica sau de a susține prelegeri, mi-aș fi dorit ca întrebările să nu fi fost întotdeauna legate de controverse, că am fi putut vorbi mai des despre joc și mai presus de toate despre jucători, care sunt și vor fi întotdeauna cei mai importanțiîn acest sport.Să nu uităm de fotbal, să ne îngrijim.

Dragi fani de la Madrid, voi fi mereu unul dintre voi.

Haide Madrid!

Zinedine Zidane

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*