S-au definitivat calificările Fed Cup. 12 echipe merg la Budapesta

Meciurile de vineri și sâmbătă au stabilit echipele calificate pentru turneul final Fed Cup, în noul format, ce va avea loc la Budapesta, în perioada 14-19 aprilie 2020.

Astfel, cele 12 echipe participante sunt: Australia, Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Ungaria, Rusia, Slovacia, Spania și SUA.

Belgia şi Elveţia s-au impus în faţa propriului public, cu scorul de 3-1, în faţa Kazahstanului, respectiv a Canadei, iar Germania a câştigat cu 3-0 în Brazilia.

Anterior, Spania a eliminat Japonia (3-1) pe zgură, la Cartagena, mai ales graţie victoriei obţinute în primul meci de Sara Sorribes Tormo în faţa fostul lider mondial Naomi Osaka, aflată acum pe locul 10 în ierarhia WTA.

Echipa SUA, deşi mare favorită, a trebuit să aştepte ultimul meci pentru a învinge Letonia şi a se califica la turneul final al competiţiei feminine de tenis Fed Cup, după înfrângerea surprinzătoare suferită de Serena Williams în faţa Anastasijei Sevastova. Bethanie Mattek-Sands şi Alison Riske au adus punctul decisiv pentru SUA în meciul de dublu, trecând uşor de Jelena Ostapenko şi Anastasija Sevastova, 6-4, 6-0.

Citeste si:  Cristiano Ronaldo revine la Juventus

Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au cedat în faţa perechii Ana Blinkova/Ana Kalinskaia în două seturi, 6-3, 6-2, iar România a fost învinsă de Rusia cu 3-2 în meciul din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, echipa ţării noastre ratând calificarea la turneul final.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*