Rugby-ul în XIII, primul sport profesionist care se reia în Australia

Reluarea campionatului de rugby în XIII, care se va produce joi, marchează revenirea sportului profesionist în Australia, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Suspendat pe 24 martie, după 2 etape, sezonul din National Rugby League (NRL) se va relua cu meciul dintre Brisbane Broncos şi Parramatta Eels, care va avea loc cu porţile închise, şi va dura până pe 25 octombrie, data prevăzută pentru finală.

Echipele, supuse unui protocol sanitar strict, sunt răspândite în două state din estul ţării. Warriors, echipa neozeelandeză integrată în campionatul australian, va fi cantonată la Tamworth, la 420 km nord de Sydney.

Citeste si:  Luis Enrique va fi prezentat pe 27 noiembrie

Capacitatea Australiei de a opri răspândirea coronavirului a permis renunţarea la ideea, evocată iniţial, de a caza toate cele 16 echipe pe o insulă aflată în apropiere de Queensland.

Pentru NRL, această reluare va permite umplerea conturilor, care s-au golit rapid şi, totodată, de a face uitate multiplele scandaluri care au lovit în ultimele luni rugby-ul în XIII, generate în principal de jucătorii care au încălcat regulile izolării, dar şi de includerea neozeelandezilor de la Warriors în campionatul australian.

Responsabilii politici australieni au ameninţat că vor suspenda din nou campionatul în cazul în care rugbyştii vor continua să încalce aceste restricţii. AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*