Rugby: Sud-africanul Pieter-Steph du Toit, cel mai bun jucător din 2019, a anunţat că va rămâne la Stormers

Jucătorul sud-african de rugby Pieter-Steph du Toit, declarat cel mai bun jucător anul trecut, a anunţat că va rămâne mai departe la formaţia din ţara sa natală, Stormers, deşi iniţial spunea că se află la final de contract şi că ar urma să plece.

Jucătorii din această ţară au la dispoziţie 21 de zile pentru a opta cu privire la viitorul lor la cluburile unde evoluează, după ce Federaţia sud-africană a decis o reducerea drastică a cheltuielilor în condiţiile crizei economice generată de pandemia de coronavirus.

”Pieter-Steph este un membru de bază al echipei, are abilităţi tehnice extraordinare şi un aport substanţial la pachetul ofensiv al formaţiei. Ne bucurăm că a ales să rămână mai departe component al echipei Stormers”, a declarat antrenorul John Dobson.

Săptămâna trecută, Federaţia de rugby din Africa de Sud (SARU) a discutat cu principalii săi parteneri şi a decis o reducere a cheltuielilor cu aproape 65 milioane dolari pentru restul anului 2020, suma astfel economisită urmând să fie folosită în lupta cu pandemia de coronavirus.

Sumele alocate competiţiilor au fost tăiate cu 49,7%, salariile jucătorilor, staff-urilor tehnice şi angajaţilor SARU au fost reduse cu 13%, iar bugetele alocate altor operaţiuni s-au redus cu 37,3%.

”A fost un proces complex pentru a ajunge la un numitor comun, dar în final toată lumea a fost de acord”, a declarat Jurie Roux, directorul general al SARU.

Africa de Sud, campioana mondială en titre, ar fi urmat să găzduiască Scoţia în două partide-test în luna iulie, apoi Georgia, însă turneele de vară din 2020 ale echipelor naţionale au fost amânate din cauza restricţiilor aplicate la nivel mondial pentru a lupta contra pandemiei de coronavirus, a anunţat, vineri, World Rugby, instanţa mondială a sportului cu balonul oval.

Citeste si:  Simona Halep a avut nevoie de o chirurgie plastică

Pieter-Steph du Toit, desemnat cel mai bun jucător al planetei în 2019, a fost la un pas să-i fie amputat un picior, după ce a suferit o accidentare în cursul unui meci disputat la începutul lui februarie.

Campionul mondial, în vârstă de 27 ani, a fost nevoit să părăsească terenul, după o leziune la gambă, în timpul meciului cu neozeelandezii de la Auckland Blues, din cadrul turneului Super Rugby. Staff-ul medical al lui Stormers a realizat foarte rapid că accidentarea lui Du Toit este mai gravă decât s-a crezut, jucătorul fiind diagnosticat cu o complicaţie foarte rară, scria site-ul sud-african Sport 24.

„Avea un hematom care a devenit un sindrom de compartiment acut. Este incredibil de rar, există doar 43 de cazuri înregistrate în întreaga lume. Este o urgenţă medicală pentru că, dacă nu o tratezi suficient de repede, piciorul nu mai este irigat cu sânge şi riscul de amputare devine ridicat. În primele 15 minute după ieşirea sa de pe teren, am realizat că Pieter-Steph era un astfel de caz. El a fost dus direct la spital, unde îl aştepta un chirurg vascular, care l-a operat chiar în acea noapte. Au fost nevoiţi să-i taie muşchiul pentru a elibera presiunea şi nu au putut închide rana decât la zece zile după accidentarea sa iniţială”, a explicat doctorul Jason Suter.

Pieter-Steph du Toit a fost declarat cel mai bun jucător al lumii în 2019, devansându-l pe compatriotul său Cheslin Kolbe şi pe flankerul englez Tom Curry, în cadrul anchetei World Rugby.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*