Rugby: Investiţie de peste 400 de milioane de euro în Turneul celor Şase Naţiuni

Turneul celor Şase Naţiuni şi fondul de investiţii CVC au semnat „un parteneriat strategic pe teren lung”, au anunţat joi responsabilii competiţiei la care participă cele mai puternice naţiuni ale rugby-ului din Europa, citaţi de AFP.

Fondul „va investi până la 365 de milioane de lire sterline (425 milioane de euro) în schimbul unei părţi de 1/7 în Six Nations Rugby, în colaborare cu federaţiile de rugby din Anglia, Franţa, Irlanda, Italia, Scoţia şi Ţara Galilor, care vor păstra împreună o participaţie de 6/7”, se precizează într-un comunicat.

Investiţia CVC, care a achiziţionat astfel 14,3% din Turneul celor Şase Naţiuni, va fi vărsată celor şase federaţii pe o perioadă de cinci ani.

Conform termenilor acordului, cele şase federaţii vor rămâne singurele responsabile de toate chestiunile sportive şi vor păstra, de asemenea, controlul majoritar asupra deciziilor comerciale.

„Scopul parteneriatului este de a investi în creşterea şi dezvoltarea jocului, pentru a îmbunătăţi în continuare spectacolul sportiv oferit de toate turneele, echipele şi mărcile, şi pentru a edifica datele, tehnologia şi capacităţile comerciale mai avansate pentru a susţine aceste planuri ambiţioase”, asigură comunicatul.

Citeste si:  Un virus gripal circulă în plutonul Paris-Nisa, cascadă de abandonuri la startul etapei a 5-a

Turneele feminine şi Under-20, precum şi meciurile test din toamnă sunt vizate, de asemenea, de acest acord.

Negocierile între fondul de investiţii şi federaţii, care au început cu aproape 20 de luni în urmă, au fost încetinite de pandemia de Covid-19.

„Această investiţie externă este o confirmare importantă a ceea ce a realizat până acum Six Nations Rugby şi constituie o etapă cheie în momentul în care investim pentru dezvoltarea jocului pe scena mondială”, a declarat directorul general al turneului, Benjamin Morel.

CVC, unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii din lume, care a deţinut pachetul majoritar de acţiuni al Formulei 1 între 2006 si 2016, este deja acţionar al Pro 14, fosta Ligă Celtică, şi al campionatului de rugby al Angliei. În total, fondul a investit deja peste 800 de milioane de euro în sportul cu balonul oval.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*