Comitetul olimpic american se opune boicotării JO 2022 de la Beijing

Comitetul Olimpic şi Paralimpic din Statele Unite (USOPC) a reiterat miercuri opoziţia faţă de boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, programate la Beijing, ca urmare a apelurilor lansate de sportivii americani de a nu participa la acest eveniment, din cauza bilanţului Chinei în privinţa drepturilor omului, informează AFP.

„Deşi nu am vrea niciodată să minimalizăm ceea ce se întâmpla din perspectiva drepturilor omului în China, nu susţinem un boicot al sportivilor”, a afirmat preşedinta USOPC, Susanne Lyons.

Potrivit conducătoarei forului olimpic din SUA, boicoturile sunt ineficiente şi penalizează pe nedrept sportivii care s-au pregătit pentru Jocuri, citând cazul boicotului american cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Moscova, din 1980.

Citeste si:  Gianni Infantino se va intalni cu Xi Jinping

„Credem că astfel de boicoturi nu au fost eficiente în trecut, mai ales în 1980. Aceste boicotări nu au făcut decât să rănească sportivii care s-au antrenat întreaga viaţă pentru a avea ocazia de a-şi reprezenta ţara”, a mai spus Susanne Lyons.

„Credem că aceasta este o problemă care ar trebui abordată de la guvern la guvern cu China”, a adăugat preşedinta USOPC, care este şi membră a Comisiei de Marketing a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Următoarea ediţie a Olimpiadei de iarnă va debuta pe 4 februarie 2022, la doar şase luni după Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*